Moe zijn is hip

Vrouwen roepen het te pas en te onpas: ze zijn moe. Want dat hoort bij een succesvol en rijk gevuld leven. Als vrouwen zeggen dat ze moe zijn is dat lang niet altijd omdat ze advies willen over een betere slaappil of een goede schoonmaakster. Het tijdschrift Grazia meldt in een reportage dat vermoeidheid een nieuw statussymbool is. Een geslaagde moderne vrouw heeft naast een carrière ook tijd voor haar gezin, het huishouden, sport, cursus en vrienden. Dat ze zo'n druk en succesvol leven leidt, wil ze natuurlijk wel laten weten. Dat doet ze door te zeggen dat ze moe is. Daarnaast wordt vermoeidheid opgevoerd als excuus om vervelende taken niet te doen en stomme feestjes af te zeggen. Dat neemt niet weg dat vrouwen ook gewoon vaak moe zijn. Uit onderzoek blijkt dat ze nog steeds 70 procent van het huishouden doen naast hun baan. Ook regelen ze vaak allerlei kleine dingen: verjaardagskaartjes, vliegtickets, rekeningen. Ze zouden daardoor meer hersencapaciteit gebruiken dan mannen en zo'n 20 minuten meer slaap nodig hebben. Vrouwen kunnen dus beter wat eerder naar bed gaan, het huishouden eerlijker verdelen en wat vaker de boel de boel laten. Dan kan fit het nieuwe moe worden.    

Bron(nen):   De Standaard      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jeroen Biegstraaten

  Als moe het nieuwe fit is dan is er geen noodzaak voor fit om het nieuwe moe te worden.

 2. Captain Caveman

  Ik word moe van dit soort berichten…

 3. Bart_van_Oerle

  Eerst waren we druk, druk, druk, en nu moe, moe, moe. Dan is het over een paar jaar snurk, snurk, snurk. Slapen wordt het nieuwe statussymbool, het einde is nabij…

 4. grasspriet

  Heel misschien zijn we echt moe met elkaar. Simpelweg omdat we deze debiele maatschappij hebben gecreëerd en overal tegelijk moeten zijn, volgens onszelf tenminste.
  Je hebt het echter veelal in eigen hand.

 5. catchit64

  Ik heb een hele hippe vrouw 🙂

 6. Oh_Oh_SarCastro

  Als ik dit artikel lees voel ik mij ook spontaan moe. Eindelijk ben ik eens hip.

 7. Herman

  Mensen die aan een andere willen duidelijk maken dat ze succesvol zijn, zijn echt zielig en karakterloos. Dan moet je je echt aan een psychiater laten nakijken.

Reacties niet toegestaan