De allerergste voetbaltrainers

Hekel hebben aan je baas is heel gewoon. 
Aan ieders (professionele) leven kleven beperkingen en het is doodnormaal, ja zelfs gezond, om de schuld hiervan aan je baas te geven. De baas is een bruut, een domkop, hij is slecht en nauurlijk ook iemand om bang voor te zijn. 
Voetballers hebben de ergste bazen. Allereerst omdat trainers bijna altijd ex-voetballers zijn. Maar ook omdat ze zich in korte tijd moeten bewijzen, anders vliegen ze er uit. En omdat ze vaak in een knettergekke wereld opereren - bij clubs waar het er zelden normaal aan toegaat. 
The Independent on Sunday komt nu met een lijst van de 10 mees idiote trainers, stuk voor stuk kerels waar je kleine kinderen mee naar bed kunt jagen.   
De Britse Brian Clough zei over zchzelf als hij onenigheid met spelers had. "We talk about it for 20 minutes and then we decide I was right." 
Ook de Italiaanse Giovanni Trapattoni staat in de lijst, zo licht ontvambaar dat hij grote gelijkenis vertoonde met Dracula. 
En over Roy Keene: "A simple stare from Roy Keane is enough to motivate any player into scoring a hat-trick." 
Uiteraard was de lijst niet compleet geweest als de verschrikkelijke Alex Ferguson (foto) van Manchester United had ontbroken.

Bron(nen):   The Independent on Sunday