Huisarts pleegt suïcide na euthanasieonderzoek

Een huisarts uit Tuitjenhorn heeft een eind aan zijn leven gemaakt nadat justitie een onderzoek had ingesteld, omdat er onduidelijkheid was over een euthanasie die de arts zou hebben uitgevoerd.
De Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) bepaalde enkele dagen geleden dat de huisarts voorlopig geen zorg meer mocht verlenen. In een persverklaring zei de IGZ geen vertrouwen te hebben in verantwoorde zorgverlening door de betreffende huisarts. Bij de inspectie zou gemeld zijn dat de arts onzorgvuldig heeft gehandeld. De advocaat van de arts doet geen uitspraak over het verband tussen de zelfdoding en het onderzoek. Op Twitter wordt al gespeculeerd over de rol van de media, meer bepaald de aard van de berichtgeving over het euthanasieonderzoek. Jaarlijks denken 410.000 mensen aan zelfdoding. Ieder jaar doen 94.000 Nederlanders ook daadwerkelijk een poging om zichzelf van het leven te beroven. Daarbij is meestal sprake van meerdere factoren en niet van één oorzaak. Voor hulp en vragen omtrent zelfdoding: neem contact op met 113online

Bron(nen):   RTV Noord-Holland      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. JRR Uijlings

  Belachelijk. Men kan beter wat progressiever zijn mtt euthanasie. Bij een onnatuurlijke rekking van het leven (lees: de huidige medische wetenschap) hoort ook een onnatuurlijke dood.

  Triest dat iemand slachtoffer wordt van wat over 20 jaar normaal zal zijn.

 2. Jannie Ooms

  Wat afschuwelijk voor die huisarts, die, neem ik aan, gewoon te goeder trouw heeft gehandeld om zijn patiënt een waardig levenseinde te bezorgen.

  Natuurlijk moet een euthanasie met waarborgen worden omkleed, maar zolang de wetgeving niet verruimd wordt geeft de politiek er de voorkeur aan patiënten het recht te ontzeggen om zelf te bepalen wanneer ze een eind aan hun leven willen maken.

 3. marianne martens

  wat een afschuwelijk drama voor de huisarts en mogelijk zijn familie. Wat Jannie Ooms al zegt is hij ws te goeder trouw geweest en heeft afgewogen gehandeld, het is tragedie voor iedereen, ook voor degene die het hiermee oneens is geweest. Onlangs een euthanasie meegemaakt, afweging na afweging, gesprekken en degene is helder en uiterst waardig ” passed away”. Raden van Advies,Politiek, Bestuurders, Inspecteurs etc
  houdt U koest. Er is al eeuwen lang in overleg stervensbegeleiding gegeven, op schrift van papyrus, boomschors, katoen, bladeren etc.

 4. knier

  Nou komt een huisarts die zelfmoord pleegt naar aanleiding van de eerste de beste aantijging van “onzorgvuldig handelen” ook nogal labiel over.
  Iemand die over leven of dood kan en wil beslissen dient dat dan ook terdege te kunnen onderbouwen en stevig in z’n schoenen te staan,in,zowel de patiënt,als z’n eigen belang.
  In dit geval was daar dus duidelijk geen sprake van.
  “Het Systeem” hiervan de schuld geven is dan ook misplaatst,zelfs als dat systeem zelf ook niet deugt.

  • marianne martens

   Misschien klopt het wel dat het systeem er buiten had moeten worden gelaten,uit ervaring is bekend, dat binnen een systeem moeilijk van een van de leden of groep(en) de uiteindelijke daad of daden tot gevolg kunnen hebben. Katalysator!!!
   Zoals ze in bepaalde sporten zeggen:” Je hebt wel een punt om over na te denken.”.Knier.

   (in antwoord op knier)
 5. Janneke van Vught

  Lekker stabiel mannetje. Je zult zo’n huisarts hebben.

Reacties niet toegestaan