George Orwell is opgestaan

George Orwell is allang dood, maar dat betekent niet dat er geen mensen meer zijn met nieuwe ideeen in de geest van 1984
De Britse Lord Smith of Finsbury (hoofd van de Environment Agency) komt nu met een opzienbarend plan. Iedere burger krijgt een uniek nummer waaronder hij een bepaalde hoeveelheid 'brandstof' mag verbruiken. 
Met zijn tegoed kan hij tanken aan de benzinepomp, vliegtickets kopen en elektriciteit verbruiken. Op enig moment is zijn tegoed op en staat hij op nul, vergelijk dit met een bankrekening, en dan is het afgelopen. Of betaalt hij meer voor het extra verbruik. 
Lord Smith noemt dit de "Green New Deal" en zou zijn plan op zekere termijn graag invoeren. Een medewerker van hem zei nog, dat op deze manier mensen met een extravagante levensstijl vanzelf tegen hun grenzen zullen aanlopen. En dat schijnt heel goed te zijn.
Volgens The Daily Telegraph is niet iedereen enthousiast voor dit groene megaplan. Een econoom komt aan het woord en hij vermoedt dat dit zal leiden tot enorme controle over andermans leven. Bovendien wordt voorzien, dat dit eigenlijk een nieuwe belasting is op allerlei vormen van economische bedrijvigheid.

Bron(nen):   The Daily Telegraph