Grote kloof roker en niet-roker

Van de mensen die op hun werk roken, zegt 90 procent dat het roken beperkt blijft tot 30 minuten per dag. Maar niet-rokers denken dat de helft van de rokers langer afwezig is. Zie daar het eerste meningsverschil tussen rokers en niet-rokers, dat blijkt uit de uitkomsten van de enquête 'roken en werk' van de dagbladen van Wegener Wie op het werk wil roken, gaat vaak naar buiten, wat bij achterblijvende niet-rokers tot ergernissen kan leiden. Want als je net die rokende collega nodig hebt, moet je wachten. Bovendien moet op momenten dat wordt gerookt het werk door anderen worden gedaan. "Ik werk in de gezondheidszorg. Patiënten wachten echt niet tot de rokers terug zijn." Een andere: "Rokers werken 30 minuten korter per dag. Toen mijn vrouw een keer vroeg of ze iets eerder weg kon, werd daar heel moeilijk over gedaan. Toen ze over roken begon, werd dat haar niet in dank afgenomen." Van de rokers haalt 65 procent de verrookte tijd niet in, de rest wel of sóms, blijkt uit de enquete. Behalve aan rookpauzes storen niet-rokers zich aan de sigarettenlucht, peuken op de grond, de vanzelfsprekendheid waarmee gerookt wordt, slechte adem en het slechte voorbeeld voor kinderen. De rokers op hun beurt storen zich vooral aan het 'gezeur' van niet-rokers.  Het moraliserende toontje wordt bekritiseerd, net als het nephoesten als rokers naar buiten gaan.

Bron(nen):   De Twentsche Courant Tubantia      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. catchit64

    Ik heb drie medewerkers die roken en ik heb de tijd dat ze op de rookplek staan nooit opgemeten, maar zolang ze op tijd en goed werk afleveren hebben ze mijn zegen.

  2. meesan

    De niet rokers werken natuurlijk 8 uur ononderbroken en geconcentreerd door. Het is eigenlijk nog een wonder dat ze merken dat en hoe lang rokers weg zijn.

Reacties niet toegestaan