Samenleving
door Admin
donderdag, 17 december 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Tiger Woods is woensdag verkozen tot sportman van het decennium. Hij kwam met grote voorsprong op de eerste plaats. De uitverkiezing (56 van de 142 stemmen) was een initiatief van de leden van Associated Press.
Woods kreeg zoveel stemmen voor de onnavolgbare manier waarop hij tot voor kort de golfsport bedreef. Hij won 64 toernooien, 12 grote kampioenschappen en won prijzen en bekers op alle continenten waar golf wordt gespeeld. Zijn bijzondere prestaties in nachtclubs, bordelen en hotelkamers waar de laatste tijd zoveel over te doen is, hebben deze uitslag niet wezenlijk beinvoed - al was het maar omdat de meeste stemmen al waren uitgebracht toen Woods op 27 november met zijn auto tegen een boom reed, vermoedelijk in een poging uit handen te blijven van zijn furieuze vrouw. Lance Armstrong eindigde op de tweede plaats (kampioen-winnaar Tour de France), Roger Federer (won meer Grand Slam-tennistoernooien dan wie ook) eindigde op de derde plaats.
Zwemmer Michael Phelps en sprinter Usain Bolt staan ook hoog genoteerd.
Bron(nen): Yahoo News