Van Huffelen wil ook kinderen gedupeerde toeslagenouders helpen

Samenleving
door anp
vrijdag, 15 januari 2021 om 11:37
van huffelen wil ook kinderen gedupeerde toeslagenouders helpen1610707213
Ook de kinderen die de dupe zijn geworden in de toeslagenaffaire, moeten volgens staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Financiën) worden geholpen. Dat zegt ze voor het begin van de ministerraad, die grotendeels in het teken staat van de toeslagenaffaire. Vermoedelijk besluit het kabinet af te treden om de kwestie.
Doordat hun ouders vaak ten onrechte als fraudeur werden bestempeld en daardoor in grote financiële problemen kwamen, zijn deze kinderen veel misgelopen. Van Huffelen wil dat zij een goede toekomst tegemoet gaan. "Die kinderen moeten straks weer verder kunnen."
Ook voor de ouders moet meer gebeuren. "We hebben al aangekondigd de operatie te versnellen en de compensatie ruimer te maken," zegt de staatssecretaris. Bovendien zegt ze van veel ouders te horen dat zij vooral "de erkenning dat ze geen fraudeur zijn" belangrijk vinden.
Eerder werd besloten alle gedupeerde ouders een voorschot van 30.000 euro te geven ter compensatie. Ouders die recht hebben op meer, komen hier later nog voor in aanmerking.