Hoe kook je een poes?

Samenleving
woensdag, 17 februari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
"Het beste is om de poes eerst drie dagen te laten weken in water. Daarna zet je hem op en laat je hem sudderen in zijn eigen vet. Heerlijk."
Op Rai Uno zijn wel vaker merkwaardige optredens te zien. Veel dames, bijvoorbeeld met weinig aan, of de premier die zegt dat er geen Albanezen meer het land in mogen, behalve mooie jonge vrouwelijke Albanezen. Maar de populaire tv-kok Beppe Bigazzi baarde toch opzien met zijn pleidooi voor het eten van huiskatten. De kok dacht dat deze suggestie wel kon in zijn dagelijkse programma "Prova del cuoco", maar er volgde een storm aan protesten. Van kattenliefhebbers, dierenbeschermers en de Groenen. Der Spiegel maakt duidelijk dat de discussie niet gesloten is nu de RAI de kok heeft ontslagen. De discussie over de vraag of je kat mag eten of niet woedt voort. Waarbij het amper gaat om de centrale bewering van Bigazzi: dat een goed klaargemaakte poes een lekkernij is.
Bron(nen): Der Spiegel