Het geheime restaurant

Seth Sherwood van The New York Times dwaalt ergens in Parijs onder de grond als hij 2 andere mensen tegenkomt die op zoek zijn naar dezelfde plek als hij, naar de Hidden Kitchen. Ze bevinden zich in een gangenstelsel in de buurt van het Louvre en als het goed is komen ze uit bij een geheel nieuw restaurant. Uiteindelijk komen ze waar ze wezen moeten en kan het feest beginnen: een diner van 10 gangen.
'Hidden Kitchen' is een klein huisrestaurant waar je met een man of 10 kunt eten. Geen uithangborden, geen reclame, hooguit een hint op internet die je op het spoor zet. Of het is de mond-tot-mondreclame die er voor zorgt dat mensen hierop afkomen. 
Behalve 'Hidden Kitchen' heb je in Parijs soortgelijke adressen, zoals 'L'Appartement,' 'Chez Nous, Chez Vous,' 'Chez Grace' of 'The Box in Paris.' Vaak bevinden ze zich in privé-appartementen, op onverwachte plekken en nooit zie je een uithangbord dat bezoekers de weg wijst. Het is een soort 'Paris privé' dat wegduikt van de bekende toeristische radar en waar het eten en drinken intiemer is dan in publieke gelegenheden.
Op sommige van deze plekken kun je zo 2 keer per week uitstekend eten, voor circa 80 euro. De bedoeling is dat mensen zich in een dergelijke omgeving weer echte gasten wanen. En van een maaltijd genieten die ze nog lang zal heugen.
Naast alle voordelen waar The New York Times mee voor de dag komt, schoot Welingelichte Kringen er nog eentje te binnen, de Fransen een beetje kennend. Behalve lekker eten, drinken en koken, is deze bedrijfsvorm ook een ideale manier om de fiscus te omzeilen.  En daar zijn Fransen net zo dol op als op lekker eten.

Bron(nen):   The New York Times