Protestantse kerk gaat met sterspotjes proberen de kerk met kerstmis vol te krijgen

In de week voor Kerst gaat de Protestantse Kerk in Nederland reclamespots uitzenden om te laten weten dat mensen met Kerstmis welkom zijn in de kerk. Vanaf 18 december is deze spot zo’n 125 keer te zien . “De Protestantse Kerk hoort van nature tussen de kerstreclames thuis. Het is een feest van gezellig samen zijn, ontspannen en lekker eten. Daar wordt door supermarkten, frisdrankmerken, tv-zenders etc. reclame voor gemaakt. Iedereen claimt Kerst. De Protestantse Kerk in Nederland heeft hét echte kerstverhaal in de aanbieding en de plek waar je dit samen kunt vieren. “Het zou toch onverstandig zijn als wij daar geen reclame voor maken?”, aldus Marloes Nouwens-Keller, woordvoerder van de Protestantse Kerk in Nederland. In de reclamespot figureren ondermeer Arjan Plaisier, scriba van de generale synode en Karin van den Broeke, preses van de generale synode. Daarnaast doen actrice Gerda Havertong, zangeres Sharon Kips en Sybrand van Haersma Buma, fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, mee aan deze commercial. Fluitsma & Van Tijn hebben de muziek voor de commercial gemaakt. Een eigentijdse versie van de kersthit ‘Komt allen tezamen’. In de commercial wordt de hashtag #komtallentezamen getoond, in de hoop daarmee een discussie op Twitter over kerst en de kerk op gang te brengen. Plaisier: “De Protestantse Kerk vindt het belangrijk om mensen te laten weten dat ze met Kerst welkom zijn in de kerk. Natuurlijk ook de rest van het jaar, maar met Kerst begint het verhaal van het christelijk geloof. God zoekt de mens op. Dit verhaal willen wij met delen met diegene die zich hiermee verbonden voelen. Geloven kun je misschien in je eentje, maar het is typisch protestants om dit samen te vieren. Mensen die zich hierdoor aangesproken voelen, zijn van harte welkom!”

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Nero_Imperator

  Ik vraag het me weleens af. Ik ben overtuigd van buitenaards leven. Veelal zullen dit micro-organismen betreffen of iets van dergelijke soort. Maar in een enkel geval zal zich een intelligente levensvorm hebben ontwikkeld. En als ik zeg ‘enkele’ moet u dat op kosmologische schaal interpreteren. Het universum is zo onbevattelijk groot, dat het arrogant en naïef zou zijn om te denken dat wij de enige ‘intelligente’ levensvorm zijn. Zouden die levensvormen ook zo ongelooflijk stupide en achterlijk zijn om massaal de leugen die religie is te gedogen? Of zouden ze daar wel écht intelligent zijn en deze onzin niet accepteren? De arrogantie om te denken dat god de mens naar zijn evenbeeld heeft geschapen en derhalve de mens het centrum van alles is, is stuitend. Alles! Het hele universum! Al die miljarden planeten, sterren en sterrenstelsels. Alle gaswolken waar sterren en stelsels geboren worden. Alles wat ooit bestaan heeft, vanaf het begin der tijden, zo’n 13,82 miljard jaren geleden. En alles wat ooit nog zal bestaan, nog vele, vele miljarden jaren verder in de toekomst. Alles komt dus uit de hand van een of andere god. Waarvan het bestaan nooit bewezen is en ook niet bewezen hoeft te worden. Want religie is de enige geaccepteerde leugen op mega-schaal. We schromen zelfs niet om het onze kinderen te vertellen. Sterker nog, we accepteren het, moedigen het aan en betalen er soms zelfs voor.

  En dan ga je ook nog eens in zo’n tempel van verering zitten. Dank je de koekoek. Ben malle Pietje niet. Laat ik het maar gewoon zeggen; je zit voor paal in zo’n kerk. Mij zul je daar niet zien zitten.

  • Spiegelbeeld

   Ik zal maar kort reageren Er is buitenaards leven, maar niet in de dimensie van de 5 zintuigen, maar in een ander dimensie en ja ze geloven allemaal in God/Liefde, want Liefde is de taal van alle werelden en alle religies en alle wezens.Alles is spiritueel en niet slechts materialistisch. Je leeft in een illusie net als ik. Na de dood wordt de sluier van deze wereld onthuld en dan zul je weten van: “Oh ja zo zat het in elkaar nu weet ik het weer”. Je zal reizen door alle sterren en planeten van het hele universum met de snelheid van je gedachte en andere wezens ontmoeten als je wil. Klinkt ongelooflijk, Ik weet het, maar het is 100% waar.

   Ongeacht of je gelooft of niet. Je zal het dan onvermijdelijk weten.

   Jij bent de centrum van deze hele beleving. Ga maar na als jij dood gaat bestaat de wereld nog(voor jou)? Het is een eeuwenoude probleem die filosofen proberen te beantwoorden en het antwoord ligt in de oude wijze boeken.

   Het doel van dit leven is ook Liefde. Zoveel mogelijke liefde praktiseren.

   (in antwoord op Nero_Imperator)
 2. evdboomen

  De Protestantse Kerk gaat reclamespots uitzenden. Sinds wanneer heeft die kerk een zendmachtiging?

 3. De Staatsburger

  Als je dan toch kerst gaat vieren, ga dan naar een Rooms-Katholieke kerk.

 4. Cornelis Berend

  bullshit #komtallentezamen

  zo dat is er alvast één

Reacties niet toegestaan