Blunder maakt 9000 minima plotsklaps rijk

Kennelijk kan er uit de kas van de gemeente Amsterdam 100 miljoen verdwijnen zonder dat iemand alarm slaat. De Amsterdamse dienst belastingen heeft per ongeluk aan ruim 9000 huishoudens een veel hoger bedrag betaald dan de bedoeling was. Bij het overmaken van de jaarlijkse woonkostenbijdrage is iets mis gegaan, waardoor mensen in de bijstand duizenden euro's op hun rekening kregen bijgeschreven. Hoe het precies heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. 'We vermoeden een technische fout', zei een woordvoerster tegen Het Parool. Het te hoog uitgekeerde bedrag verschilt per huishouden. Zo kregen mensen die normaal gesproken 155 euro krijgen, ineens 15.500 euro bijgeschreven. Volgens Het Parool overstijgt de totaal uitgekeerde som vermoedelijk de 100 miljoen euro. De minima moeten het te veel betaalde geld terugbetalen. Een speciaal team van de gemeentelijke dienst houdt zich hier de komende dagen mee bezig. 'We willen dat op een nette manier doen', aldus de zegsvrouw. Of ze niet bang is dat de mensen er kerstinkopen van gaan doen? 'Je weet dat er iets mis is als je zo'n bedrag ontvangt. We gaan ervan uit dat mensen het geld terugstorten of in elk geval aan de bel trekken.'

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Cornelis Berend

  Haperende comma op het toetsenbord?

 2. cvdform

  Ja die computers zijn zo betrouwbaar als de kont van sinterklaas

 3. Karel Kritisch

  Ik wet dat er wat mensen met de noorderzon vertrokken zijn! Of kale kippen die ff alles snel opgenomen hebben en alles opgemaakt hebben.

 4. marianne martens

  Uitgeven, mensen, meteen, eindelijk weer even de bevrijding te voelen om dingen tekopen die je leuk vind voor jezelf en je familie.Per slot de mensen van de Libor fraudeurs heeft miljoenen gejat van hun klanten en worden niet gestraft. Neen, ze kregen bonussen van de Rabo e.a Mensen wegsluizen of uitgeven.

Reacties niet toegestaan