Angst dat zoon sneuvelt, drijft ouders tot zelfmoord

In Engeland hebben de beide ouders van een soldaat die in Afghanistan op missie is, zelfmoord gepleegd uit vrees dat hun zoon zou sneuvelen. Zijn moeder, geplaagd door zware angstaanvallen, stapte eerst uit het leven door zich op te hangen en kort na de begrafenis deed haar man hetzelfde.
Korporaal Alan Davis (37) moet in Afghanistan bommen onschadelijk maken voor het Britse leger. Zijn 69-jarige moeder Doreen kon de spanning en de angst dat haar zoon zou sneuvelen niet meer aan en greep naar medicijnen. De angstaanvallen vielen haar heel zwaar. "Ze maken me kapot", vertelde de vrouw aan dokters kort voor haar zelfmoord.
Alan Davis keerde terug naar Engeland voor de begrafenis van zijn moeder. Hij was maar net terug op weg naar het front in Afghanistan, toen hij vernam dat ook zijn vader uit het leven was gestapt. In een afscheidsbrief aan zijn zoon schreef de vader dat hij niet kon leven zonder zijn vrouw: "Ik wil alleen maar bij Doreen zijn. Sorry hoor, want je verdient dit niet. Vergeef het me. Ik ben trots op jou."
Alan was de enige zoon van Doreen en John. Hij liet weten dat hij nooit naar Afghanistan zou zijn teruggekeerd als hij had geweten dat zijn vader mentale problemen had.

Bron(nen):   The Daily Telegraph  Het Laatste Nieuws