Is het erg om 50 te zijn?

Ouder worden is erg in een tijdperk dat jong zijn de standaard is. 
De tijd dat ouderdom weliswaar gepaard ging met gebreken maar ook aanzien verschafte, ligt echt ver achter ons en daarmee is ouderdom voor velen een onoplosbaar probleem.
Je kunt je ouderdom verbloemen, zowel lichamelijke ouderdom als het gedrag dat bij de oudere hoort, maar mentaal blijft er toch iets knagen. De afstand tot de begeerde jeugd neemt onherroepelijk toe.
Volgens The Times is 50 worden toch echt een mijlpaal en de auteur Frank Skinner filosofeert een eindje weg over wat hem overkwam op die leeftijd. Veel dingen worden eenvoudiger als je eenmaal 50 bent, zo beweert hij. Ook al sta je dichter bij het gaf dan bij de wieg, je wordt toch echt meer relaxed.
Je uiterlijk, wat anderen van je vinden, hoe je geacht wordt je te gedragen; allemaal dingen die minder gaan tellen en de ouderdom kent dus onvoorziene voordelen.
Skinner haalt er een grootschalig onderzoek bij, in de Verenigde Staten gehouden, en de 340.000 mensen tussen 18 en 85 die waren ondervraagd zeiden: op je 50ste begint het leuke leven.
Fijn om te horen als het jou toevalig betreft. En wie weet zijn er mensen die dit kunnen beamen. Of het op z'n minst geloven.
Welingelichte Kringen heeft weleens een beetje moeite met mensen die de situate aanprijzen waar ze - en dat geheel toevallig - zichzelf in bevinden. En denkt dan: dat is te mooi om waar te zijn.

Bron(nen):   The Times