Dader familiedrama belde zelf nog politie

‘Ik heb mijn vrouw vermoord en ga mijn zoon iets aandoen.’ Met die woorden belde de 60-jarige boswachter Freddy B. uit het Belgische Moerbeke, vlak over de grens met Zeeuws-Vlaanderen, gisterochtend naar de politie. Dat meldt het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws.
Hij had 6 jaar een buitenechtelijke relatie met verpleegster Marijke V. (33). Hij kon niet verwerken dat Marijke hun relatie had beëindigd. Na het telefoontje werd een grote speuractie opgezet, maar de politie kon niet verhinderen dat de man ook zijn kind Lars (4) doodde en zelfmoord pleegde.

Freddy Braeckman uit Moerbeke stond bekend als een sympathieke en behulpzame buur en vriend, maar hield er ook een apart liefdesleven op na. Hij woonde afwisselend in bij twee vrouwen: bij zijn echtgenote, met wie hij volwassen kinderen heeft, en bij zijn vriendin Marijke V. Samen hadden zij een vierjarig zoontje, Lars. Zijn vriendin kreeg uiteindelijk genoeg van de situatie en besloot vorige week een einde te maken aan de vijf jaar durende relatie.

Vorige week besloot V. een punt te zetten achter de affaire. In het café vertelde Freddy B. dat ze als goede vrienden uit elkaar gegaan waren, maar in werkelijkheid had hij het erg moeilijk met de breuk.

Gisteren rond halfzes ‘s ochtends trok hij, gewapend met een geladen jachtgeweer, naar de woning van zijn ex-vriendin. Daar bracht hij haar om het leven. Nadat hij zelf naar de politie gebeld had, ging B. samen met zijn zoontje Lars naar een bos, drie kilometer verderop. Hij bracht het kind om en schoot tot slot zichzelf dood.

De politie spoedde zich intussen naar het huis van Marijke V., waar het lichaam van de vrouw werd aangetroffen. Ook lag er een afscheidsbrief ­waarin B. meer uitleg zou geven over het motief van zijn daad. De groots ­opgezette zoekactie kwam te laat.

De voormalige minnares van B. laat een dochtertje van 8 na. Even werd gevreesd dat het meisje hetzelfde lot als haar broer had ondergaan, maar ze bleek die nacht bij een tante te hebben overnacht. Met zijn wettelijke echtgenote had Freddy B. ook – volwassen – kinderen. Die zijn in shock. ‘We begrijpen niet wat vader bezield heeft en blijven achter met duizend vragen.’

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Mo Meta

  Dit is dan een familiedrama ipv eerwraak. Het is misschien een semantische discussie maar ik blijf het vreemd vinden hoe dit onderscheid wordt gemaakt.
  Vreselijke daad overigens, ik snap niet hoe mensen hun eigen kind kunnen doden.

  • Kopje thee

   Eerwraak is ook ‘n familiedrama, maar ‘n familiedrama is niet persé eerwraak. Motivatie (motief voor deze moorden) maakt het onderscheid (hoewel in beide gevallen even sick, ja.)

   (in antwoord op Mo Meta)
   • Mo Meta

    Mannen die hun ex vermoorden doen dat meestal omdat ze het niet kunnen verkroppen dat de vrouw de relatie beëindigt. Dat komt uit voort uit een misplaatst eergevoel.

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Kopje thee

     Ja, als je het zo stelt is het kringetje rond, inderdaad. Ergo: mannen moeten eens ‘n toontje lager zingen met dat eergevoel van ze. Zou de wereld best wel eens gezelliger op kunnen worden. 😉

     (in antwoord op Mo Meta)

Reacties niet toegestaan