De wintersport bestemming van 2014: Noord-Korea

Het is niet wat je verwacht in een land wat berucht is om zijn gesloten communistische systeem: een nieuw ski resort voor toeristen. Zoals de film hieronder laat zien zullen rijen bij de skilift geen probleem zijn. Het Masik Pass Ski resort is open maar trekt nog weinig toeristen naar Noord Korea. Het resort is een initiatief van de Noord Koreaanse leider Kim Jong Un. De beweegredenen van Kim Jong Un om geld te steken in een luxe ski resort terwijl het Noord Koreaanse volk honger leid zijn onduidelijk. Is het om te laten zien dat Noord Korea net als Zuid Kora, dat de winterspelen van 2018 organiseert, in staat is om dit soort voorzieningen te bouwen? Of is het vanwege het feit dat Kim Jong Un een aantal jaren van zijn jeugd in Zwitserland heeft doorgebracht? Bovenstaande film is afkomstig van Koryo Tours, een tour operator uit China gespecialiseerd in reizen naar Noord Korea.

Bron(nen):   Telegraph  Koryo Group    

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. addicoco

  Tja, autobahn. Trek je nou niet echt veel volk mee. En 89% kunstsneeuw. Ook al geen aanrader.

 2. Vogelbeest

  Wat mij betreft boycotten Noord-Korea zo grondig mogelijk. Iedereen die een cent uitgeeft aan welk product dan ook uit Noord-Korea steunt een “leider” die zijn eigen volk laat doodhongeren, die complete families laat uitmoorden in strafkampen omdat er eens een neefje of nichtje vies naar hem gekeken heeft.
  Voor zijn eigen plezier laat hij vliegtuigen vol Remy Martin aanrukken terwijl zijn volk soms gras moet eten omdat ze niet eens een handje rijst hebben.
  Het enige wat wij als kapitaalkrachtige consumenten kunnen doen is onze regeringen helpen om dit regime totaal te boycotten..

  • Desperanto

   Een probleem bij een boycot is dat Zuid-Koreaanse bedrijven gebruik maken van zeer goedkope Noord-Koreaanse werknemers om hun winsten te maximaliseren.

   (in antwoord op Vogelbeest)
  • Kopje thee

   Ben het zo met je eens. Het is het toppunt van decadentie om, à la Floortje Dessing, N-Korea als ‘n ‘geinig communistisch fossiel’ op je verlanglijstje van vakantiebestemmingen te beschouwen.

   (in antwoord op Vogelbeest)

Reacties niet toegestaan