Rechters in Limburg weigeren de trein te pakken

Ondanks een dringend advies van de Raad voor de Rechtspraak weigeren rechtbankpresident Peter Pulles en zijn collega Fred van Gulik de trein naar het werk te nemen. De in Gelderland (Nijmegen en Angerlo) wonende rechters kiezen in plaats daarvan iedere dag voor een dure dienstauto met chauffeur, á € 66.500 per jaar. De reden: "De twee mannen willen niet verhuizen, ze willen ook niet 2 keer overstappen en ze zijn ontevreden over de eerste klas-coupé van Veolia," aldus een woordvoerster voor de rechtbank. Andere mogelijkheden zoals een pied-à-terre zouden niet veel goedkoper zijn. "Dat kost € 18.000 op jaarbasis per pesoon. Maar doordat de heren onderweg in de dienstauto werken, is een pied-à-terre volgens onze berekening per persoon op jaarbasis nog maar € 2000 euro goedkoper." Een woordvoerder van de Raad voor de Rechtspraak is ook boos: "Als ze niet bereid zijn offers voor deze banen te brengen, hadden ze niet moeten solliciteren."In de richtlijn van de Raad voor de Rechtspraak staat dat rechters zich sober en terughoudend dienen te gedragen. Standaard afspraak is daarom dat alle rechters met het openbaar vervoer, de fiets of hun eigen auto reizen. Zelfs de leden van de raad gaan niet in een dienstauto met chauffeur naar hun werk."
 

Bron(nen):   De Limburger      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bataaf

  Nu kan Opstelten laten zien,wat hij waard is.

  • Jannie Ooms

   Opstelten? De man is een karikatuur. Burgemeester Dikkerdap, van Ollie B. Bommel, daar doet de man me aan denken. Een babbelaar, zonder daadkracht.

   Van Opstelten hoeven we echt niet van te verwachten dat deze hooggeleerde profiteurs worden aangepakt.

   (in antwoord op Bataaf)
   • Apekool

    Profiteurs is niet helemaal de goede term. Ze misbruiken een standaardregeling en drijven daarmee de maatschappij op kosten, dat is kwalijk voor het aanzien van hun beroep.

    Als zo’n rechter moet voorzitten bij een vermogensdelict, zou jij dan de uitspraak vertrouwen? Als ‘ie mild straft is het “zie je wel”, straft ‘ie zwaar dan is het compensatiegedrag.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Bart_van_Oerle

  Ik snap ‘t probleem niet, gewoon niet meer vergoeden en ze zelf laten betalen voor die dienstauto.

 3. Dutchy

  Wie kan deze rechters terugfluiten? Dit is maatschappelijk niet te verkopen, onder geen beding. Daarnaast gaat dit blijkbaar in tegen de standaard afspraken. Verhuisvergoeding aanbieden, als ze zijn overgeplaatst en klaar ermee of als ze zelf gesolliciteerd hebben, een tegemoetkoming in de verhuiskosten en klaar.

Reacties niet toegestaan