Volksheld Sarrazin

Thilo Sarrazin raast door de Duitse media. Het is ongelooflijk hoe een wat onhandige bankier een heel land in rep en roer kan brengen. Of misschien luidt de stelling wel omgekeerd: ook in Duitsland moest op enig moment het immigratiedebat losbarsten en toevallig was Sarrazin de aanstichter. 
Met de slogan: 'Sarrazin weg - Integrationsproblem gelöst?' mochten Duitse politici de laatse dagen met elkaar in debat en de uitkomst is wel duidelijk: nee. Hoezeer Sarrazin zijn bank ook in verlegeneid heeft gebracht met zijn immigratieboek, de vragen die hij stelt blijven onbeantwoord: over immigratie, godsdienst, misdaad en werkloosheid, vrijheid van meningsuiting en de andere elementen van het discussiepakket die we in Nederland wel kunnen dromen.
Grote vraag zal zijn: gaan de grote Duitse politici zich om dit onderwerp bekommeren en zullen ze een leidende rol in het debat spelen? Of kiezen ze voor het PvdA- en CDA-model (we doen net of er niets aan de hand is) en krijgen radicale politici vrij spel?

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung