Bram fietste door 3275 Nederlandse plaatsen: deze provincie is het mooist

Samenleving
donderdag, 29 april 2021 om 15:30
anp 430829300
Hij deed er veertien jaar over, maar heeft nu wel alle dorpen en steden in Nederland bezocht. Op de fiets. Bram Witvliet kon onlangs zijn laatste provincie afvinken. Met de laatste plaats in Drenthe kwam er een eind aan 250 fietstochten en ruim 25.000 kilometer langs 3275 plaatsen.
De geboren Eindhovenaar pakte voor de noordelijke provincies soms eerst de trein, maar het liefst fietste hij het hele stuk. Met zijn project Bram Fietst wil Witvliet aandacht vragen voor natuur en milieu, maar het was ook gewoon een hobby. "Ik vond het zo leuk, om een andere omgeving te leren kennen en op plekken te komen waar je anders nooit komt."
Na alle provincies van A tot Z doorkruist te hebben, heeft hij een duidelijke favoriet: "Limburg is het mooist. Ik vond het heuvellandschap in het zuiden heel magisch. Als je daar fietst denk je: hoe kan dit Nederland zijn?" Drenthe staat op twee "vanwege de afwisselende natuur." De lelijkste provincie? "Absoluut Flevoland, die vind ik echt vreselijk. Die kaarsrechte polderwegen daar, als fietser kwam ik niet aan m'n trekken."
Elk plaatsnaambord dat hij passeerde, is vastgelegd. Een greep uit de plaatjes: