Wat wij van Wayne Rooney kunnen leren

Iets te vaak wordt gedacht dat de voetbalwereld verdorven is en aldus een slecht voorbeeld vormt voor mensen die een deugdzaam leven leiden. Toch is dat niet altijd het geval en om dit te illustreren, moeten we ons buigen over de strapatsen van het Britse voetbaltalent Wayne Rooney.
Rooney was een van de sterren van de Engelse velden en speelde een hoofdrol bij Manchester United. Op enig moment komt hij in het nauw als een prostituee gedetailleerd uit de doeken doet hoe ze Wayne beter leerde kennen. Pijnlijk om zoiets naar buiten te brengen, want Roney is getrouwd en net als het schandaal uitbreekt, is zijn bloedeigen vrouw zwanger. Gevolg: ruzie ten huize-Rooney, speler uit vorm, hij wordt minder vaak opgesteld en krijgt ruzie met zijn coach, de snelaangebrande sir Alex Ferguson van Manchester United.
Welbeschouwd is Rooney niet langer zijn hoge salaris waard van 90.000 pond per week, maar wat wil het geval? Beu als hij is van de verkoelde relatie met zijn club, eist hij salarisverhoging naar 200.000 pond per week, anders stapt hij op. Manchester is niet genegen op zijn eisen in te gaan en vermoedelijk gaat Rooney dadelijk over naar het Londense Chelsea. Waar ze hem wel naar behoren willen belonen.
Wat we hiervan kunnen leren? 
Schaam je nooit tegenover je baas voor je wanprestaties, maar vraag juist opslag als je het helemaal niet verdient. En kijk niet gek op als je daar vervolgens beter van wordt.

Bron(nen):   The Daily Telegraph