Helft van vriendengroep besmet na feesten op Mallorca

In Amsterdam zijn tientallen middelbare scholieren besmet geraakt met het coronavirus tijdens hun eindexamenreizen naar Mallorca. Het gaat vooral om scholen waar de jaarlijkse feestreizen gebruikelijk zijn.

Dinsdag maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekend dat ruim tweehonderd jongeren tussen de 15 en 19 jaar positief testten op corona na hun examenreizen in Spanje of Portugal. 

,,We zien in Amsterdam dat veel eindexamenleerlingen besmet terugkomen,” zegt een woordvoerder tegen het Parool. ,,Dat zijn vooral vakantiegangers uit Mallorca.” Om hoeveel Amsterdamse leerlingen het precies gaat, kunnen de GGD en het RIVM niet zeggen

Mallorca en Portugal hebben een ‘geel’ reisadvies: reizen mag en een negatieve test bij terugkomst is niet nodig. Toch roepen de GGD en het RIVM leerlingen op zich bij terugkomst te laten testen. “We hebben een brief gestuurd naar alle middelbare scholen, met het verzoek de leerlingen hierop te attenderen en hen te adviseren een gratis PCR-test te doen bij terugkomst,” zegt de woordvoerder tegen het Parool.