‘Hoofdverdachte in verdwijningszaak Maddie McCann had geheim huis in Portugal’

De Duitse Christian Brückner (43), hoofdverdachte in de verdwijningszaak rond Maddie McCann, had samen met zijn nu ex-vriendin een geheim optrekje in Portugal. "Niemand heeft daar ooit gezocht."

Dieter Fehlinger, wiens dochter Nicole ten tijde van de verdwijning van de Britse peuter in 2007 een relatie had met Brückner, vertelde er over in een getuigenis aan de politie, zo schrijft Britse krant The Mirror.

Niet ver van Praia da Luz, waar Maddie verdween, had Nicole een huis dat werd bewaakt door vier woeste honden, aldus de vader. “Niemand weet dat mijn dochter niet alleen een privéwoning ter beschikking had in Portugal, maar ook een apart optrekje daar vlakbij”, verklaarde hij volgens de Britse tabloid. “Niemand heeft daar ooit gezocht. Dit eigendom is nooit opgedoken in verband met Maddie, Nicole of Brückner.”

Het ging om een groot terrein van bijna een voetbalveld groot, waar een hek omheen stond. “Het was volledig overwoekerd en amper zichtbaar van buitenaf. Niemand kon er binnen of buiten, behalve mijn dochter en misschien wel Brückner.”

De Duitse rechter heeft volgens The Mirror bevestigd opnieuw gesproken te hebben met Fehlinger. De aanwijzing zou worden onderzocht.