6 luchtvaartmysteries uit de geschiedenis

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines is niet de enige vlucht die nooit aankwam. Er zijn meerdere geheimzinnige verdwijningen, raadsels die nooit of half opgelost zijn en vluchten waar lange tijd onzekerheid over was: 1. Air France 447 - een airbus van Rio de Janeiro naar Parijs verdween in de Atlantische oceaan in 2009. Het duurde 5 dagen voordat het wrak gevonden werd en nog 3 jaar voordat de zwarte dozen werden geborgen 2. Amelia Earhart (foto) - een stoere piloot die als eerste vrouw de Atlantische oceaan overstak in 1932. In 1937 probeerde ze een wereldreis te maken maar verdween ze, om nooit gevonden te worden 3. Flying Tiger 739 - een Amerikaans militair vliegtuig was in 1962 op weg naar de Filipijnen maar kwam daar nooit aan. Een wrak is ook nooit gevonden, al zag de crew van een tanker een intens licht in de hemel op het tijdstip dat het vliegtuig daar mogelijk vloog 4. British South American Airways - een toestel met 11 mensen dat verdween in de Andes in 1947. Pas 50 jaar later vonden twee bergbeklimmers een stuk van de motor. Later werden daar ook menselijke resten gevonden 5. Bermuda Driehoek - het gebied tussen Florida, Puerto Rico en Bermuda heeft nog altijd een slechte of op z'n minst geheimzinnige reputatie. 2 passagiersvluchten verdwenen in 1948 en 1949 en 5 Amerikaanse bommenwerpers verdwenen tijdens een oefening en zijn nooit gevonden, net als het toestel wat op weg was om de bommenwerpers te zoeken 6. Air Force Flight 571 - een vlucht van de Uruguayan Air Force was op weg naar Chili toen het toestel in de Andes crashte. De autoriteiten wisten niet dat er overlevenden waren, die dan ook pas 2 maanden later werden gevonden. In de tussentijd aten zij de doden op om te kunnen overleven  

Bron(nen):   Time      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Dutchy

    de meeste zijn dus geen misteries meer, maar gewoon onderzocht en opgehelderd, of er is duidelijk geworden wat er mee gebeurd is. Beetje sensatie dit verhaal.

  2. Alwin Niemeijer

    mee eens, hoofdzakelijk sensatie. En nog slecht Nederlands ook. ….. net als het toestel wat op weg moet zijn; het vliegtuig DAT op weg was.

Reacties niet toegestaan