1.000 kilometer file in Frankrijk: hier staan de files op de Europese wegen

Richting het zuiden, op de route van Luxemburg naar Lyon en naar Spanje, hadden automobilisten vanochtend vroeg al te kampen met meer dan 2 uur vertraging. Rond het middaguur 3 uur. Vooral tussen Lyon en Orange staat het verkeer stil. De reistijd tussen het zuiden van Lyon en Orange was 5:30 in plaats van 1 uur en 40 minuten

Richting Bordeaux en Spanje, moeten vakantiegangers naar het zuiden rekening houden met een extra reistijd van 2 uur en 45 minuten. Vooral rond Parijs en Bordeaux stapelen de files zich op, en in de buurt van Orléans staat 25 kilometer file. Maar ook voorbij Bordeaux richting Spanje is het nog 40 minuten aanschuiven.

Voor de Mont-Blanctunnel richting Italië staat ook een lange file. 

Italie: Op de A9, A50, A1 Como-Firenze moet men rekening houden met 2 uur 15 minuten extra. Ook tussen Milaan en Modena, op de A1, is er anderhalf uur extra reistijd.

Duitsland: Op de route tussen München en Salzburg in Oostenrijk verliezen automobilisten 3 uur en 40 minuten.

In Oostenrijk moet men rekening houden met strenge grenscontroles richting Slovenië. Wie naar Slovenië of Kroatie rijdt, moet zaterdagochtend 50 minuten extra rekenen op de A10 Salzburg-Villach en dan nog eens 45 minuten aan de Karawankentunnel op de A11.

Bron(nen):   Nice-Matin  HLN