Verdachte in zaak fatale mishandeling Mallorca opgepakt

De politie heeft woensdagochtend een 19-jarige verdachte uit Hilversum aangehouden die mogelijk betrokken was bij twee geweldsincidenten in de vroege ochtend van 14 juli in El Arenal op Mallorca. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van tweemaal poging tot doodslag omdat hij twee slachtoffers op en tegen het hoofd zou hebben hebben geschopt.

De verdachte was met een vriendengroep op vakantie op het Spaanse eiland waar ruzie werd gezocht met andere vakantiegangers. Een 27-jarige man uit Waddinxveen werd daarbij dusdanig mishandeld dat hij later overleed. Dit gebeurde tijdens de tweede vechtpartij, op de boulevard. Eerder was er ook al ruzie in een horecagelegenheid.

Op beelden die veelvuldig op internet rondgingen, is te zien dat een man hard tegen zijn hoofd wordt geschopt. Na onderzoek blijkt dat het hier niet om de later overleden man gaat. "Van het tweede incident, waarbij het 27-jarige slachtoffer uit Waddinxveen zo ernstig gewond raakte dat hij vier dagen later kwam te overlijden, zijn wel beelden maar hierop zijn géén geweldshandelingen tegen hem te zien", aldus het OM. "Het slachtoffer van de schoppende beweging op de beelden die veelvuldig zijn gedeeld op internet, zo is uit Spaans onderzoek gebleken, is niet de 27-jarige man uit Waddinxveen."

Verhoor

Na de incidenten vertrok de groep op één persoon na snel naar Nederland. Een van de jongens uit de groep bleef achter om de sleutels van het appartement waar de groep verbleef weer in te leveren. Hij werd uiteindelijk opgepakt en verhoord door de Spaanse politie, maar werd daarna weer vrijgelaten omdat op beelden te zien is dat hij geen grote rol zou hebben gespeeld bij de vechtpartij.

Het Spaanse onderzoek is recent overgedragen aan justitie in Nederland en zij hebben woensdag de eerste verdachte opgepakt. Mogelijk volgen er nog meer.

De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist of hij langer in de cel moet blijven zitten.