‘Juweliersvrouw doolde halfuur verdwaasd rond’

De 52-jarige juweliersvrouw uit Deurne heeft, nadat ze de twee overvallers had beschoten, nog een halfuur rondgelopen zonder dat iemand haar rol doorhad. Ze was totaal in de war. Ze is zelfs naar huis gegaan om haar dochter te zoeken. Op de weg terug strandde ze voor een politie-afzetting bij de juwelierszaak. Dat schrijft het AD.
Medewerkers van een café in de buurt, die toen nog geen idee hadden wat zich had afgespeeld, zagen haar staan voor het hek. 'In paniek en in de war,' zegt  één van de medewerkers. 'Ze heeft daar een kwartier gestaan. Achteraf hadden we misschien veel eerder naar haar toe moeten gaan, om te vragen wat er aan de hand was. Ze leek in shock te zijn.' Uiteindelijk werd de vrouw meegenomen naar het café, vermoedelijk door een agente in burger, waar ze met een glas water tot rust kwam. Pas na een tijdje werd duidelijk dat ze een actieve rol had gespeeld in de schietpartij. Toen werd ze meegenomen naar het politiebureau. Intussen laait de discussie op over het echtpaar zonder meer mag wegkomen met hun rol in het drama. Het OM leek dat zaterdag van plan te zijn, maar zegt ny dat het besluit over vervolging nog moet worden genomen

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  Die juweliers, ik hoop dat ze er snel weer bovenop komen.
  Dat wens je zulke mensen toch niet toe?

 2. DisquJohn

  Gezien de demonstraties ‘tegen haar’ vrees ik dat ze haar leven niet meer zeker is daar. Komt er ook nog bij. Dieptriest allemaal.

  • abdel

   waarom zal ze haar leven niet zeker zijn?
   heeft ze daar om gevraagd
   ze hadden haar niet moeten overvallen dan waren ze nog in leven
   ik hoop echt dat Allah iederen bestraft die iets doet wat de islam afkeurt
   en dat is bij deze jongens gebuurt
   ik ben zelf Marokkaan ik haat deze jongens die Marokkanen zwart maken

   (in antwoord op DisquJohn)
   • DiscuJohn

    Hopelijk komt er (eindelijk) een beweging vanuit de Marokkaanse gemeenschap waarbij afstand wordt genomen van dit soort types en vooral gedrag (ook al is het een broer/neef/vriend en is het “zo’n lieve jongen”). De slechten verpesten het nl. altijd voor de goeden. Toch zal alleen goed en fatsoenlijk gedrag (incl. ‘interne correcties’) uiteindelijk tot een vreedzaam samenleven leiden (en tot een baan, stage, acceptatie, etc, etc). Zo werkt het nu eenmaal.
    En over de juweliersvrouw: ik vrees dat ze haar leven niet zeker is, omdat er al gedreigd is vanuit de Marokkaanse ‘gemeenschap’ met vergelding. Dat komt er voor haar (hun) ook nog eens bij. Zij zal vanaf nu leven in angst.

    (in antwoord op abdel)
   • Heldoppantoffels

    Dank je wel Abdel, vooral met je laatste zin. Ik hoop dat er met jou nog veel meer Marokkanen gaan opstaan die ook het gedrag van die demonstranten afkeuren, anders lopen wij het risico dat welwillende mensen zich tegen elkaar laten uitspelen.

    (in antwoord op abdel)
 3. Meester Proper

  Deze heldin verdient alle steun van het Nederlandse volk.

 4. Paulraw

  Als die overvallers het echtpaar hadden neergeschoten ,hadden ze zeker niet ‘In paniek en in de war’ en emotioneel ontredderd door de wijk gestrompeld als gevolg van hun daad .Dan gingen ze juichend linea recta naar een handelaar met hun gejatte steentjes.

 5. AT

  Als ik me probeer in te denken wat zo iemand meemaakt dan krijg ik koude rillingen. Het ene moment zit je op vrijdagavond thuis, een half uur later heb je twee overvallers doodgeschoten. Hopelijk komt ze er snel bovenop en wordt haar niet het vuur aan de schenen gelegd. Het recht in eigen hand nemen steun ik in het algemeen niet, maar begrijp haar zelfverdediging hier voor de volle 100%.

  Misschien moeten we ook kappen met haar nationaal te bejubelen en haar actie te gebruiken om de honger in onze eigen onderbuik te stillen. Het zou zomaar kunnen dat zij daar helemaal niet op zit te wachten en dit voorval in rust wil verwerken.

 6. FritsB

  “Intussen laait de discussie op over het echtpaar zonder meer mag wegkomen met hun rol in het drama”. Discussie godbetert. Of je je dan maar weerloos moet laten afslachten door zulke overvallers. Van deze twee is ook een pistool gevonden, en dat zouden ze zeker gebruikt hebben.

Reacties niet toegestaan