‘Gemeenten moeten verplicht worden pedo’s te huisvesten’

Gemeenten moeten bij toerbeurt worden verplicht problematische zedendelinquenten zoals Benno L. te huisvesten. Dat betogen twee hoogleraren criminologie die in opdracht van het onderzoeksinstituut Politie en Wetenschap negen gevallen onderzochten waarin de huisvesting van een veroordeelde pedoseksueel tot problemen leidde, bericht De Volkskrant.

Het komt de laatste jaren steeds vaker voor dat een pedoseksueaal die zijn straf heeft uitgezeten moet zwerven van de ene naar de andere gemeente, omdat hij nergens onderdak vindt onder druk van boze burgers.

'Bij een opnameplicht kan de burgemeester de zedendelinquent niet weigeren en kun je als bestuurder dus ook niet het verwijt krijgen dat je toestemming hebt gegeven voor zijn komst', zegt Dina Siegel, hoogleraar criminologie aan de Universiteit Utrecht, tegen De Volkskrant.

 'We hopen met de 32 grootste gemeenten afspraken te maken over de opname van zedendelinquenten', zegt Peter den Oudsten, als burgemeester van Enschede betrokken bij de onderhandelingen. 

 

De Enschedese burgemeester Den Oudsten hoopt dat hij en zijn collega's meer mogelijkheden krijgen om in te grijpen. 'Zo

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Barry Bafman

    Je zult maar lekker met je kind naar het zwembad zijn geweest en jezelf hier terug zien als geïmpliceerde pedo.

Reacties niet toegestaan