Vader van slachtoffer Mallorca: ‘Het is geen snitchen!’

De 27-jarige Carlo Heuvelman werd in de vroege ochtend van 14 juli ernstig mishandeld op Mallorca door een groep Gooise jongens van rond de 18. Vier dagen later bezwijkt hij in het ziekenhuis. In Opsporing Verzocht doet Carlo’s vader vanavond een oproep aan getuigen zich alsnog te melden.

Carlo was nog geen dag op Mallorca toen hij in de vroege ochtend van 14 juli werd mishandeld. Zijn vader vertelt in de uitzending onder andere hoe Carlo zich verheugde op de vriendentrip en hoe hij klaar was voor een volgende stap met zijn vriendin. Vader en moeder Heuvelman zagen hun kind pas voor het eerst weer toen hij in een diepe coma in het ziekenhuis lag. ‘Weet je, aan de ene kant hoop je dat het goed komt. Maar aan de andere kant… als hij blijft leven, hoe wil hij dat dan? Het is natuurlijk zeer lastig als je voor je zoon zo’n besluit moet nemen. Ik ben blij dat ik dat niet heb hoeven doen.’


Carlo’s vader doet zijn verhaal met een duidelijk doel: het vinden van alle getuigen en alle filmpjes die er rond de fatale mishandeling zijn. Nog lang niet iedereen die daar die avond was, heeft zich namelijk gemeld. Vader Heuvelman hoopt dat getuigen zich over hun schroom heen zetten. ‘Het is geen snitchen. Dit is geen winkeldiefstal, dit is iets heel ernstigs’. De politie toont vanavond in de uitzending beelden van een aantal getuigen die zich nog niet hebben gemeld. Zij hebben mogelijk belangrijke informatie over die avond in de badplaats El Arenal.

Snitchen is straattaal voor verraden.

Bron(nen):   Politie