Juwelier uit Deurne heeft eerder iemand geprobeerd te doden

De juwelier uit Deurne in wiens winkel onlangs twee overvallers zijn doodgeschoten, is eerder veroordeeld voor een poging tot doodslag.

Uit een vonnis van de rechtbank Den Bosch blijkt dat juwelier Willy S. (53) in 2004 is veroordeeld voor een poging tot doodslag. De juwelier heeft destijds een dorpsgenoot mishandeld in café Zanzibar, volgens het Eindhovens Dagblad omdat die stond te zoenen met de juweliersvrouw.

Daarop werd de dorpsgenoot achttien keer hard tegen het hoofd geslagen en met geschoeide voet in het gezicht getrapt. Het slachtoffer hield er kneuzingen, losse tanden en een gebroken jukbeen aan over. Alles werd vastgelegd op een bewakingscamera. Willy S. was onder invloed van alcohol en zei zich in de rechtbank niets van het hele voorval te kunnen herinneren.

Dat schrijft De Volkskrant

Volgens de advocaten van de slachtoffers zal de eerdere veroordeling een rol gaan spelen als blijkt dat het niet zonneklaar is dat het echtpaar handelde uit noodweer. Maar als dat niet onomstreden is, dan kan een rol gaan spelen dat de juwelier kennelijk eerder in staat was om buitensporig geweld te gebruiken als iets hem niet bevalt

 Twee weken geleden kwamen twee overvallers (20 en 29 jaar) om het leven na een schietpartij in de juwelierszaak Goldies in Deurne. De juwelier en zijn vrouw worden officieel verdacht van het medeplegen van doodslag. Zij wachten de beslissing over hun vervolging in vrijheid af.

 

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  ‘iemand geprobeerd te doden’ klinkt als poging tot doodslag, daar krijg je geen 3 maanden voor. Dat heeft hij toen gekregen. De kop is wel weer lekker uitgezocht zeg. En ik zie niet in hoe dit een ander licht werpt op de zaak.

 2. Dead Silence

  Deze keer heeft de vrouw gehandeld. De man is van secundair belang.

 3. Meester Proper

  Wat heeft dat te maken met deze zaak? Niet Willy maar Marina Sanders heeft die twee Marokkaanse overvallers doodgeschoten.

 4. Sjoerd Visser

  Totaal niet relevant. 2 totaal verschillende zaken. 1e zaak is afgehandeld en die straf was niet levenslang…dus…geen ouwe koeien uit de sloot halen die er niets mee te maken hebben. De man heeft hier niet geschoten, dus overbodige suggestieve veroordelende informatie vind ik!

 5. Bram

  Zolang het geen Marokkaan was waar Willy’s vrouw mee stond te zoenen zie ik geen link met de fatale overval oftewel als we toch slap gaan lullen dan doe ik FF mee.

 6. kletsmajoor

  Er lijkt een soort campagne gaande in de media om van de slachtoffers daders te maken en van de daders slachtoffers.

Reacties niet toegestaan