Radicale moslims nemen Britse scholen over

In Birmingham hebben radicale moslims het gezag overgenomen over een aantal openbare en zelfs Christelijke scholen. Meisjes mogen maar een beetje meedoen en moeten achterin de klas zitten, het godsdienstonderwijs gaat slechts over de islam, er zijn verplichte lessen Arabisch, ook voor autochtonen, op een school krijgen 'christenen' helemaal geen les - die moeten zichzelf vermaken - en op een school is zelfs een gastles gegeven door een haatprediker die onder meer pleit voor het doden van homo's. Volgens de Sunday Telegraph is er sprake van een gecoördineerde actie onder de naam Trojaans Paard die zoveel mogelijk scholen in Birmingham probeert onder de controle van de radicale Islam te krijgen. De regering heeft een onderzoeker aangesteld die de situatie in kaart brengt

Bron(nen):   Sunday Telegraph      

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Desperanto

  Richard Dawkins waarschuwde hier jaren geleden al voor toen in GB de wet werd veranderd en het mogelijk werd om door de overheid gefinancierde religieuze scholen te beginnen. Probleem is niet alleen islamitische scholen. Er zijn ook tientallen christelijke en joodse scholen gekomen waar de kinderen niets anders te horen krijgen dan conservatief religieuze propaganda.
  En dat allemaal dankzij die religieuze mafkees Tony Blair.

  • matthijs

   Ik ben blij dat er nog scholen zijn die christelijk of joods zijn, wat je in je reactie laat zien is een agressief soort atheïsme wat iedereen wil voorschrijven hoe je moet denken. Dus op openbare scholen kinderen van jongs af aan wijsmaken dat ze van de aap afstammen is zeker geen propaganda.

   (in antwoord op Desperanto)
   • kletsmajoor

    En dat 1 + 1 = 2, is ook agressieve atheïstische propaganda?

    (in antwoord op matthijs)
    • Volledig

     Nee dat is een model, waarvan we hebben afgesproken hoe het werkt. Net als bijvoorbeeld een (programmeer)taal.
     De evolutietheorie is in tegenstelling tot bijvoorbeeld de relativiteitstheorie nooit onomstotelijk bewezen met hypotheses en vele (dubbelblind) tests. De argumentatie voor de evolutietheorie is gebaseerd op waarnemingen over een langere tijd waarbij je steeds terug moet kijken. De evolutietheorie is de ingewikkelde versie van een rode cabrio kopen om er dan achter te komen dat er sinds je de auto hebt er wel heel veel rode cabrio’s rondrijden.

     (in antwoord op kletsmajoor)
     • kletsmajoor

      Het is meer dan een afspraak over de werking van een theoretisch model. 1 + 1 = 2 geldt in de reële wereld met grote zekerheid. Dat is d.m.v. experimenten aan te tonen (tamelijk triviaal, maar toch). Zoals met alle empirische wetenschap kan je het nooit letterlijk ‘onomstotelijk’ bewijzen. (Misschien bestaan er situaties waarin 1 ding plus nog 1 ding geen 2 dingen opleveren.) Dat geldt ook voor de relativiteitstheorie en dus ook voor de evolutietheorie. Het is de beste verklaring die we hebben tot nu toe.

      Dat van die rode cabrio’s snap ik niet helemaal, denk ik. Je bedoeld dat de evolutietheorie op een bias berust? Confirmation bias?

      (in antwoord op Volledig)
     • Pietje_Precies

      Eens, het is een theorie met heel veel empirisch bewijsmateriaal dat die theorie ondersteunt. De Bijbel is een theorie met heel weinig empirisch bewijsmateriaal dat die theorie ondersteunt.
      als we nou gewoon onderwijs godsdienstloos aanbieden, kan iedereen in zijn eigen tijd zijn gewenste religieuze stroming verder opdringen..eh..onderwijzen.

      (in antwoord op Volledig)
     • Karel Kritisch

      De bijbel is geen theorie of iets wetenschappelijks maar geloof. Dat is echt iets heel anders.

      (in antwoord op Pietje_Precies)
     • Volledig

      We zijn het eens behalve op het gebied van godsdienstloos onderwijs. Die vrijheid is een essentieel onderdeel van een democratisch land. De vraag alleen is of het gesubsidieerd moet worden. Aan de ene kant maakt de overheid die kosten toch voor een openbare basisschool dus het kost de belastingbetaler nul euro extra, aan de andere kant geeft de overheid het signaal dat sommige geloven of levenswijzen belangrijker zijn dan andere.

      (in antwoord op Pietje_Precies)
   • Desperanto

    Agressief soort atheïsme?
    Van de aap afstammen? Wie zegt dat?
    D’r is niet één evolutiebioloog die beweert dat wij van de aap afstammen.
    Dat is nou net de onwetendheid die ontstaat als kinderen alleen maar het bijbelse verhaal te horen krijgen.

    (in antwoord op matthijs)
    • matthijs

     Het bewijs voor evolutie bestaat simpelweg niet.

     (in antwoord op Desperanto)
     • Karel Kritisch

      De evolutie is een zeer solide wetenschappelijke theorie.
      Dit vindt het Vaticaan en de PKN ook trouwens.
      Simpelweg is een letterlijke interpretatie van genesis onhoudbaar.

      (in antwoord op matthijs)
 2. Volledig

  Sunday Telegraph. Die naam zegt al genoeg lijkt me.
  Goed van het ministerie om (ook) hier onderzoek naar te doen overigens. De ruimte die religieus onderwijs krijgt in Engeland is disproportioneel. Er is al een onderzoek gaande naar Joodse scholen in Londen en Christelijke scholen in de randgemeenten.

  • Kopje thee

   Wat wil je nu precies zeggen? Is dit een gekleurd bericht omdat het van (de overigens keurige Telegraph) komt of ben je het er toch wel ‘n beetje mee eens dat dit zorgelijk is?

   (in antwoord op Volledig)
   • Volledig

    Het is 1) een gekleurd bericht, want rechtse krant en veel invloed vanuit de conservatieve partij. Die zitten nu op de lijn van cultuurbehoud en immigratie. En 2) het is zorgelijk want hoe gekleurd het bericht ook is met die alarmerende toon, als maar een klein deel er waar van is dan moet daar wat mee worden gedaan.

    (in antwoord op Kopje thee)
  • Desperanto

   Inderdaad, die scholen zouden moeten worden gecontroleerd en op de vingers getikt door de overheid omdat ze complete delen van het examenprogramma niet aanbieden. Die controle bleef om de één of andere reden volstrekt achterwege. Nu het gaat om islamitische scholen wordt men ineens wakker.

   (in antwoord op Volledig)
 3. Meester Proper

  “Minder! Minder! Minder!”

 4. DisquJohn

  Dit gaat helemaal mis. Het wachten is op het onvermijdelijke moment dat het hier ook mis gaat. Ik vrees alleen dat het dan te laat zal blijken, met alle bloederige gevolgen vandien.
  Tja, wat te doen?

 5. Karel Kritisch

  Een mooie taak voor de onderwijsinspectie. Want dit kan niet de bedoeling zijn.

 6. seppen

  te laat

Reacties niet toegestaan