Sadistische nonnen vaker vrijuit dan pedofiele paters

Klachten over seksueel misbruik door nonnen worden veel minder vaak erkend dan aantijgingen van misbruik door een priester.
Dat blijkt uit cijfers die het Meldpunt Seksueel Misbruik Katholieke Kerk op verzoek van de kranten van Wegener op een rij heeft gezet. Bij de klachten over vrouwelijke religieuzen ging het in de meeste gevallen om mishandeling. Vrouwelijke daders waren vaak veel sadistischer. Bij mannelijke ging het puur om de seks, stelt Theo Kroon, die de uitspraken van de klachtencommissie analyseert. In totaal kreeg de commissie 59 misbruikzaken binnen waarin met naam en toenaam een vrouwelijke dader wordt aangewezen. Inmiddels zijn 22 van die zaken afgerond. Slechts acht klagers (36 procent) werden in het gelijk gesteld. Ter vergelijking: bij mannelijke aangeklaagden kreeg het slachtoffer in 68 procent van de gevallen gelijk.  

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. marianne martens

    ach, al die lieve nonnen, die boterhammen en zoutloos brood in ijzeren brooddozen legden voor de patiënten.Het geluid van hun ” krakende” schoenen. Met hun kappen op hun hoofd werd alles zorgvuldig neergelegd met hun veelal mooie tere handen. De leerling- verpleegkundige snelde naar Zaal 12 met 40 patiënten op een rij. Paters en nonnen staan aan de basis van goede scholen, verpleeghuizen, ziekenhuizen, armenzorg etc. Liefde en naastenliefde volop aanwezig maar net zoals bij elke groep ook buitenstaanders.
    Op Eemnes kostschool te Amersfoort was goed onderwijs met ook wel docenten met van die “vissenogen”. Angstig voor de opgroeiende meisjes als een bleek-ogige, humorloze wasachtige gekleurde non je aankeek. Het is wel goed dat het duidelijk wordt wat jarenlang werd gefluisterd.
    .

Reacties niet toegestaan