Persvrijheid op laagste niveau in 10 jaar, Nederland op 1

Maar 1 op de 7 mensen in de wereld leeft in een land waar persvrijheid is. Dat is het laagste aantal in 10 jaar. Nederland staat op de eerste plaats van landen met de meeste persvrijheid. Ons land deelt de eerste plek met Noorwegen en Zweden. Dat blijkt uit de Freedom of the Press Index, die jaarlijks wordt gepubliceerd naar aanleiding van de internationale dag van de persvrijheid op 3 mei. De verslechtering van de persvrijheid komt volgens de makers van de index, omdat journalisten niet zo goed worden beschermd als vroeger. Overheden bestraffen aanvallen op journalisten minder vaak. Daarnaast zijn media financieel afhankelijker. Financiers en investeerders bepalen steeds vaker wat er geschreven wordt. Nederland scoort altijd goed als het gaat om persvrijheid. De diversiteit van de media samen met de toegankelijkheid van buitenlandse media is de reden voor de eerste plaats. Maar kritiek is er ook: de wetgeving rondom bronbescherming is niet op orde.   

Bron(nen):   Knack      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Raymond de greef

  Natuurlijk kan het altijd slechter maar laat me niet lachen politiek links,of EU voorstanders , doen er alles aan om andere meningen totaal te negeren.
  Of het nu gaat om millieu ,of om de euro,behoud van onze cultuur,en ga zo maar door.
  Als je daar over schrijft wordt het vaak door moderators geweerd omdat het niet overeen komt met hun persoonlijke mening.
  Laat staan een tv programma waar onze huidige politici die er al jaren een puinhoop van maken ,eens kritieke vragen te stellen,zie P & W altijd dezelfde linkse achterklap van treurig niveau!
  Dat is dus geen democratie,laat staan vrijheids van menings uiting.

  • Apekool

   Het gaat er hier om of die afwijkende mening opgeschreven of uitgezonden _mag_ worden – dat zit wel degelijk goed in Nederland.

   Nu nog wat beter gebruikmaken van die vrijheid… (en reaguurders die wat beter hun taal beheersen)

   (in antwoord op Raymond de greef)

Reacties niet toegestaan