Geen zin in vijf gangen of gourmetten met kerst? 4 originele alternatieven

Of je nu gaat gourmetten of een gang of vijf op het program hebt staan, het kerstdiner verloopt vaak volgens een beproefd recept. Maar het kan ook anders. Geen zin om uren in de keuken te staan of gewoon trek in het toetje,? Dan bieden deze alternatieve kerstdiners uitkomst.

 1. Kleine hapjes
  Denk aan de Spaanse tapas of de Japanse sushi, kleine hapjes of deelgerechten zijn nog steeds razend populair. En leuk om te maken. Je kunt grote gerechten simpelweg in kleinere porties maken of je echt richten op Spaanse tapas bijvoorbeeld. Zo kun je ook makkelijker rekening houden met vegetariërs of allergieën.
 2. Winterbarbecue
  Niets zo coronaproof als een buitenbarbecue. Je kunt je opwarmen aan de grill, maar ook een dekentje, vuurkorf of warmtelamp erbij pakken. Knus, kerstig én smakelijk.
 3. Toetjesdiner
  Je hebt mensen, die als eerste de dessertkaart bekijken in een restaurant. Behoren jij en je tafelgenoten daar ook toe, dan kun je overwegen om een toetjesdiner te maken. Bak taarten, zorg voor ijs en laat je inspireren door de heerlijkste dessertrecepten. Toe aan wat hartigs: zet er ook een uitgebreide kaasplank tussen.
 4. Verkleeddiner
  Een glitterjurk is feestelijk, maar niet bijster origineel. Doe het dit jaar anders en bedenk een thema. Kook je Spaans, laat mensen dan Spaans getinte kleding dragen en zet een flamencomuziekje op bijvoorbeeld.