Red je relatie: boek een snurkvrij weekend in Parijs

Het Crowne Plaza hotel in Parijs test een snurkvrije kamer. Hier kun je rustig slapen naast een ronkende partner, dankzij een hoofdkussen dat gevuld is met zeldzame aardmagneten, een rugkussen, een geluidsabsorberend hoofdeinde en dito muren. Het hoofdkussen creëert een magnetisch veld dat de luchtwegen open houdt en dat vermindert het snurken. Het rugkussen moet ervoor zorgen dat de snurker op zijn zij slaapt en niet naar zijn rug kan draaien wat snurken bevordert. Verder is er nog een white noise machine, die het geluid van het gesnurk helpt te verdrijven.

Uit een onderzoek van Lightspeed onder 1000 Fransen is gebleken dat bij meer dan 60% van de paren iemand 15 minuten tot 5 uur minder slaapt per nacht door het snurken en snuiven van hun partner. Bijna 11% van de paren zijn zelfs uit elkaar gegaan omwille van snurkproblemen.

Een soortgelijke kamer wordt ook getest in 9 andere hotels van de Crowne Plaza keten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Voor wie het dichter bij huis zoekt: het Crowne Plaza hotel op Schiphol heeft er ook één.

Bron(nen):   Le Figaro