Topgangster geliquideerd op straat

In Amstelveen heeft gisterenavond een schietpartij plaatsgehad. Hierbij was onderwereldfiguur Gwenette Martha het doelwit, zo meldt de politie. Hij is afgevoerd met een ambulance en is overleden, meldt het Parool.
Een lokale restauranthouder zei 'diverse salvo's' te hebben gehoord. Hij bevond zich op het moment van de schietpartij ongeveer 50 meter verderop, in zijn zaak. Hij vertelde hoe de politie al binnen enkele minuten op volle sterkte aanwezig was. Martha was een van de bekendste criminelen van ons land. Hij wordt gezien als de spil in de onderwereldoorlog die Amsterdam de afgelopen jaren teisterde en waarin verschillende doden vielen. Hij zou betrokken zijn geweest bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt, in december 2012.Martha was december vorig jaar al eens doelwit van een aanslag op zijn leven in Amsterdam. Die mislukte omdat het wapen van de aanslagpleger weigerde.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  En ik maar denken dat er gisteren niks leuks gebeurde.

 2. Zmirlap

  Mooi man! Weg met die troep! Jammer dat er nog een ambulance voor is uitgerukt. Wie gooit dit lijk op de vuilnisbult?

 3. Jannie Ooms

  Opgeruimd staat netjes!

 4. Sonja Van Schaik-van Maanen

  Stop daar nu eens mee WK om criminelen te betitelen met “top” crimineel, alsof dat straatvuil iets verheffends gepresteerd heeft

 5. Meester Proper

  Waarom lopen deze topcriminelen eigenlijk gewoon straat en zitten ze niet in de gevangenis?

  • RP Geniet

   Het adagium is wil je veel vrienden wordt crimineel zodat je veel drugs gebruikende agenten als vriend krijgt

   (in antwoord op Meester Proper)
 6. marianne martens

  deze topcriminelen hebben naast hun daden ook nog iets op hun niet- geweten nl. hele buurten naar de “gallemiese” helpen, door nog meer tuig aan te trekken in hele aardige bewoonbare buurten ” min of meer ” de afgrond in te trekken, dealers, pooiers etc. Absoluut vervuilend voor een samenleving/buurt.

 7. RP Geniet

  In een grijs verleden benoemde PvdA’er Rob Oudkerk de kinderen van hun
  kiezers als K. Marokkanen die niet in de hand te houden zijn ook Ahmed Marcouch met destijds de bijnaam ‘sheriff van Slootervaart’ wist nog geen deuk in een pakje boter te slaan laat staan geloofsgenoten op het rechte pad te krijgen.

  Resultaat is dat onze hoofdstad goor, vies en zwaar crimineel is grotendeels
  dankzij de K. Marokkanen uit de Oudkerk/Marcouch tijd die nu zij volwassenen zijn als eerzaam beroep hebben drugscrimineel, moordenaar, pooier enz.

  Voordeel is dat zij elkaar nu naar het leven staan, er zijn inmiddels ca. 13 ? ex buurtgenootjes van destijds? door ‘vreedzame criminele geloofsgenoten’ omgelegd wat lekker opruimt.

  Deze omleg mode is nu ook overgeslagen op de andere groep t.w. criminele ‘zwaar gelovige’ Turken, mijn zegen hebben ze.

  Tip voor hen, ga vooral zo door.

Reacties niet toegestaan