DSK: Broer van Nafissatou zegt dat haar leven voorbij is. Zij is onteerd en daardoor de familie ook

"Alleen Allah kan nog iets doen voor Nafissatou. Haar eer is bevlekt. Net als ons dorp." De halfbroer van Nafissatou Diallo, het vermeende slachtoffer van Dominique Strauss-Kahn, verbreekt de stilte in Le Journal du Dimanche. Net als zijn zus verliet Mamadou Diallo Guinee op jonge leeftijd en kwam hij na omzwervingen terecht in de Verenigde Staten. Toen hij weg ging was zijn halfzus nog niet geboren en hi zag hij haar voor het eerst bij sporadische bezoeken aan zijn geboortedorp. Hij woont nu in Indianapolis.
Hij had wel gehoord van de zaak met DSK, zegt hij, maar het duurde een paar dagen dat hij er achter kwam dat de vrouw om wie het allemaal ging zijn zusje Nafissatou was. Hij heeft haar nog bezocht na de gebeurtenis. Het gaat heel slecht met haar, zegt hij. "Nafissatou huilt de hele dag. Haar leven is verwoest. Het is voorbij.".
"Ze had nooit in dat hotel moeten gaan werken. Zij is een goede moslim, die elke dag bidt. Ze is bescheiden en goed voor iedereen." Maar deze schande kan zij niet afwassen. Die blijft bij haar en bij haar familie en dorp.
In de rechtvaardigheid van de rechtspraak gelooft hij niet erg. Hij gelooft alleen in God. "God weet het. Hij heeft al geoordeeld."

Bron(nen):   Le Journal de Dimache