Bestaat echt: parkeerplaatsen alleen voor vrouwen

Je kunt ze niet missen bij sommige parkeerplaatsen in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul: parkeerplaatsen waar alleen vrouwen mogen staan. Ze zijn duidelijk herkenbaar aan de paarse strepen die er omheen staan en aan de tekening van een vrouw die in het vak staat; op de plaats waar anders het invalide-teken staat. En je kunt ze aan nog iets herkennen: ze zijn groter, zodat het parkeren makkelijker gaat. Volgens de autoriteiten is het geen seksisme, maar is het om vrouwen te helpen. De parkeerplaatsen zijn beter verlicht en dichter bij de roltrappen. Maar vrouwenorganisaties zijn er niet zeker van of ze er blij mee moeten zijn. Veel Zuid-Koreaanse vrouwen weten dat wel: de plaatsen worden zeer goed gebruikt.

Bron(nen):   Huffington Post      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Yooh

  Goh, nog nooit in Duitsland geweest?
  Daar zijn ze al een paar jaar, zelfde argumentatie

 2. Meester Proper

  Die bestaan al tientallen jaren in Duitsland, Desirée.

 3. harrr

  Het is een vorm van discriminatie die verboden zou moeten worden.

 4. Marco Gorter

  Wat zijn we weer tegen discriminatie!? Amazing!
  Overigens ook in NL kom je dit tegen. Bijvoorbeeld bij het Postillion Hotel aan de A12 / A50 bij Arnhem.

 5. Johannes van Driel

  In Duitsland heb je vrouwenparkeerplaatsen vooral in parkeergarages, waar ze dicht bij de uitgang liggen en meestal beter verlicht zijn dan de algemene parkeerplaatsen. In tegenstelling tot Zuid-Korea hebben deze poarkeerplaatsen echter geen enkele rechtsstatus, al denken de meeste mensen dat wel. Je kan er zonder boete ook als man gewoon je auto neer zetten.
  Meestal zijn wij wel zo netjes, die plaatsen voor vrouwen vrij te laten, maar persoonlijk denk ik, dat je ook als vrouw inderdaad de wetgeving moet kennen en geen ruzie moet maken of kleinzielig doen. Vooral overdag zijn de meeste parkeergarages ook voor vrouwen veilig genoeg en wanneer iemand slecht ter been is of even wat af moet geven in een winkel in de buurt moet het mogelijk zijn je auto ookals man hier te parkeren, zonder meteen voor ‘hufter’, ‘imbeciel’ of nog ergere dingen uitgescholden te worden.
  Het valt mij overigens op, dat het juist de radicale feministen zijn, die zich het meeste opwinden, wanner “hun” parkeerplaats (overdag) bezet is, terwijl juist zij doch voor gelijkheid zouden moeten zijn.

 6. Johannes van Driel

  Overigens: ook de zgn. “Mutter-Kind-Parkplätze” hebben in Duitsland geen enkele rechtsstatus. Ook hier onstaat hetzelfde gedrag, wanneer een moeder met en kinderwagen haar parkeerplaats ‘bezet’ vindt van man/vrouw zonder kind. Daarbij kan je je echter afvragen: hoezo kan iemand, die een grote boodschappenwagen kan duwen, problemen heeft met een kleine Buggy op hetzelfde terrein 😉
  De enige borden, waar je in Duitsland echt op moet letten, zijn die, die een invalidenparkeerplaats aanduiden. Niet alleen, dat je een behoorlijke boete krijgt. Je auto kan ook meteen worden weggesleept, zelfs wanneer er 100 andere vrije parkeerplaatsen zijn.

Reacties niet toegestaan