“Meisjes in Panama vermoord voor orgaandonatie”

Het AD bericht dat Kris Kremers (22) en Lisanne Froon (21) mogelijk vermoord zijn om hun organen te verkopen. Ze zouden zijn meegegaan met een neptaxi, die hen niet bracht naar hun bestemming - een marktje in een nabijgelegen dorp - maar naar een plaats waar ze zijn gedrogeerd. Het AD: "De chauffeur, naar verluidt een dertiger, zou zijn Nederlandse 'klanten' hebben verdoofd met een 'knock-out spray' en hen met tape hebben vastgebonden.  Bij een meertje in de buurt van de internationale luchthaven Enrique Malek zouden vervolgens, in een gebouwtje en met behulp van twee handlangers, de organen zijn verwijderd uit de lichamen van de twee vriendinnen uit Amersfoort. Die organen werden per helikopter overgevlogen naar een plaatsje net over de grens in Colombia. De lichamen van de slachtoffers zouden bij het meertje zijn gedumpt, aldus de bronnen.  Ze baseren zich op informatie van getuigen, tips van derden en eigen onderzoek." De familie van de meisjes is boos op het AD, omdat de krant met de publicatie het onderzoek verstoort.

Bron(nen):   AD      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Dat is nogal een claim om publiek te maken zolang die nog niet bevestigd is…

  • Prikker

   Krijg nou wat….

   Quote AD :

   In onze publicatie ‘Neptaxi werd Kris en Lisanne noodlottig’, rond de
   verdwijningszaak in Panama, hebben wij journalistiek onzorgvuldig
   gehandeld.

   De basis voor het verhaal bleek bij nader inzien onvoldoende. Het AD
   heeft besloten deze publicatie daarom te herroepen en betreurt de
   effecten van het artikel op de families van Kris en Lisanne en hun
   omgeving.

   Dennis van Luling
   Chef online AD

   (in antwoord op Prikker)
 2. AT

  Heel slecht dat het AD zelf een beetje rechercheur gaat spelen en bij voorbaat dit soort gruwelijke scenario’s de wereld in gaat helpen.

  Ik steun het dat media proberen te helpen bij de oplossing van deze zaak, maar laat het wel via de normale kanalen lopen, is ook wel zo respectabel naar de naasten toe.

  • Prikker

   Dit heeft een beetje weg van de Telegraaf reporter die een als enig overlevende jongetje uit een vliegtuigcrash telefonisch probeert te interviewen in zijn intensive care bedje in waar-was-‘t-ook-alweer.

   Meezoeken.. uitstekend, maar dan wel pas openbaar gaan als de officiële zoekinstanties het ook uitgezocht hebben. Desnoods spreek je een exclusiviteitsclausule met ze af als je iets bijzonders ontdekt hebt, weet ik veel, maar dit kan de betrokken families te veel schaden als ‘t onjuist mocht blijken te zijn (…wat ik uit de grond van m’n hart hoop, want dit is een gruwelijk scenario).

   (in antwoord op AT)
 3. Bonusje

  Zijn die Meisjes dan in Holland geselecteerd mmv hun medische data wegens de passendheid?

 4. Bonusje

  Vreemd dat familie boos zou zijn immers is overheid zelf allergrootste saboteur aan meeste onderzoek en zouden ze diepst dankbaar moeten zijn en zeker niet dit wisten ook?

Reacties niet toegestaan