Vrouw die eendjes wilde redden krijgt mogelijk levenslang

De Canadese Emma Czornobaj (25) houdt zoveel van dieren dat het 2 mensen het leven kostte. Toen ze langs een provinciale autoweg een groep jonge eendjes gevaarlijk dicht langs de weg zag lopen zonder moeder zette ze haar auto aan de kant van de weg om de eendjes te gaan redden. De auto van de 50-jarige Andre Roy klapte op de auto van Czornobaj. Hij en zijn 16-jarige dochter Jessie vonden de dood. De dierenliefhebster werd door een 12-koppige jury schuldig gevonden aan 'misdadige onachtzaamheid in het verkeer'. Op dat misdrijf staat levenslang. De weduwe van Roy vond zo'n lange straf niet nodig. "Ik krijg er Andre en Jessie niet mee terug."

Bron(nen):   Sunday Telegraph      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. meesan

  “De auto van de 50-jarige Andre Roy klapte op de auto van Czornobaj. Hij en zijn 16-jarige dochter Jessie vonden de dood.” Dat klopt niet, de man en zijn dochter reden op een motor.

 2. Karel Kritisch

  Ongelukkige samenloop van omstandigheden..

 3. Koper

  Er reed inderdaad een Harley en geen auto achterop de Honda Civic van de vrouw die met open deur stil stond om een paar kleine eendjes mee naar huis te nemen.
  In Nederland krijgen veroorzakers van een dodelijke verkeersongeval zelden straf en zeker voor een eendjesstopper zou er niet eens een taakstraf inzitten denk ik, maar hooguit een cursus.
  In Canada krijg je levenslang terwijl als de slachtoffers in een moderne auto hadden gereden, ze nog geleefd hadden. Het is ook een risico dat je neemt als je op een motor stapt. Tig meer kans om te overlijden in het verkeer.

  • RHK

   Als motorrijder ben je inderdaad kwetsbaar, en daar handel je dan ook naar : defensief rijden en ver vooruit kijken. Des te vreemder is het dat hij dan op een auto voor hen klapt. Had hij zijn ogen dicht of zo?

   (in antwoord op Koper)
   • Zmirlap

    Er zijn maar zeer weinig motorrijders die defensief rijden. Zeker in de file. Haantje de voorste, met grote halen snel thuis en denken dat je recht hebt op inhalen, voordringen bij het stoplicht, de verkeerde plek op de weg uitkiezen en bovenal veel herrie maken binnen de bebouwde kom is wat de klok slaat in de randstad.
    De defensieve rijders zijn volgensmij de defensief dat ze met een Amstel Malt bij moeder de vrouw op de bank zitten om naar Dr Phill te kijken…
    En dan beginnen we nog niet eens over de bommen gooiende, drugs handelende en vechtende kleuters met hun jasjes aan.

    (in antwoord op RHK)
   • Koper

    Ik wil het helemaal niet goedpraten overigens, wat deze dame gedaan heeft. Ze stopte niet omdat ze bang was ze te overrijden, maar om de eendjes zelfs mee te nemen naar huis.
    Dat gezegd hebbende rijden motorrijders doorgaans juist niet defensief maar offensief en dat werd tijdens mijn rijlessen geleerd. Laat je niet ‘opsluiten’, 10% harder rijden dan het overige verkeer, linkerrijstrook rijden, etc etc. Ik zie ook nooit automobilisten die even voordringen bij het verkeerslicht, dat zijn altijd motorrijders.
    Defensief zou zijn, dat je je aan de snelheid houdt, rechts aanhouden en niet inhaalt. Niet het typische motorrijgedrag.

    (in antwoord op RHK)
 4. André Somers

  Het is nogal een staf. Hoewel veel highways in Canada zo rustig zijn dat erop stoppen waarschijnlijk niemand zou hinderen, lijkt het op Google maps in elk geval niet zo’n handige plek die deze mevrouw heeft uitgekozen. Hier ergens, als ik het goed begrijp.

  https://www.google.nl/maps/place/Autoroute+30/@45.4720239,-73.4766863,12z/data=!4m2!3m1!1s0x4cc91fdc55060ee9:0xe39fd57cda07d132

  Dit ziet eruit alsof het een stuk drukker stuk is dan gemiddeld, zo vlak onder Montreal. Niet de handigste plaats om je auto stil te zetten op de linker baan denk ik.

  De weduwe en moeder van de slachtoffers heeft overigens aangegeven dat ze geen behoefte heeft aan een bestraffing van deze mevrouw; ze wil gewoon verder met haar leven, en een straf zou haar geliefden niet terug brengen. Ze reden trouwens elk op hun eigen motor en zijn allebei op de stilstaande auto geklapt.

  Ik denk overigens dat het niet zo’n vaart zal lopen met de uiteindelijke straf. Ja, ze is schuldig bevonden door de jury aan “criminal negligence causing death” en “dangerous driving causing death”, maar dat wil niet zeggen dat de rechter de maximum straf die daar op staat zal opleggen. Hij kan zelfs kiezen voor een veroordeling zonder verdere strafoplegging, en ik gok dan ook dat er geen heel zware straf uitgedeeld gaan worden.

  • marianne martens

   mooi geschreven andere invalshoek, hoop dat ze minder krijgt, haar leven ligt aan gort door schuldgevoel, spijt en schaamte.

   (in antwoord op André Somers)
 5. Frederik

  God bless this woman!

 6. Frederik

  Schandalig dieronvriendelijke uitspraak door de openbare aanklager by the way:
  “We stoppen op de snelweg niet voor dieren. Het is het niet waard.”

 7. Inoid

  Ik blijf me afvragen hoe de situatie was, je knalt toch niet zomaar op een stilstaande auto, dat zie je aankomen.

Reacties niet toegestaan