101-jarige vrouw drie jaar langer directeur van grootste Canadese vliegveld

De Canadese Hazel McCallion (101) heeft een contract voor drie jaar getekend als directeur van het vliegveld van Toronto. De Canadese minister van Transport feliciteerde haar en prees haar zeer lange staat van dienst.

De hoogbejaarde vrouw heeft in haar lange loopbaan vele leidinggevende functies uitgevoerd. Zo was zij 36 jaar lang de burgemeester van Mississauga, een stad met meer dan 800.000 inwoners. Ze stond erom bekend 'met de botte bijl' te regeren. In 2014 ging zij daar met pensioen.

Maar McCallion ging niet achter de geraniums zitten. De afgelopen jaren werkte ze als speciaal adviseur bij de Universiteit van Toronto. Vorig jaar werd ze op haar honderdste verjaardag geëerd als 'Canadees icoon' door de premier van Ontario.

Politicoloog Tom Urbaniak schreef een boek over 'Hurricane Hazel'. "Een voormalig premier zei eens: 'Zij is de enige politicus in Ontario die me de stuipen op het lijf jaagt'", zegt Urbaniak tegen The Guardian. Hij denkt dat ze actief zal blijven tot ze er bij neervalt.

Bron(nen):   The Guardian