Futuristisch ruimtehotel voor 400 toeristen moet binnen paar jaar openen

Opstaan in een luxueuze hotelkamer met uitzicht op aarde? Het is weer eens wat anders dan uitzicht op zee. En als het aan de Orbital Assembly Corporation ligt, gaat dat over enkele jaren al mogelijk zijn. Voor de rijken der aarde dan.

Het bedrijf is druk bezig om de investeringen rond te krijgen voor de bouw van twee ruimtestations: de Voyager Station is een ruimtehotel met plaats voor 400 toeristen, dat over vijf jaar de deuren gaat openen. Het Pioneer Station kan 28 personen huisvesten en hoopt in 2025 al zijn eerste gasten te ontvangen.

“Het doel was altijd al om grote groepen mensen te laten leven, werken en tot bloei te laten komen in de ruimte”, zegt Tim Alatorre, uitvoerend directeur van Orbital Assembly tegen CNN. Naast hotelkamers is er ook plek voor kantoren en onderzoeksruimtes.

Het ruimtestation draait om zijn as, waardoor in de periferie een kunstmatige zwaartekracht ontstaat. In het centrum is er geen zwaartekracht. Zo kun je in je hotelkamer gewoon douchen en normaal slapen, terwijl in de gymzaal een sprong van zes meter hoog mogelijk is en je middenin het complex kunt genieten van een sessie ronddobberen in gewichtloosheid.

De prijs zal zeker de eerste jaren nog astronomisch hoog zijn. En er zijn nogal wat vraagtekens en gevaren, zoals wat te doen met de ruimtestraling, maar Alatorre is vol vertrouwen: “Tegen critici en twijfelaars kan ik zeggen: Geef ons tijd. Het gaat gebeuren, maar niet van de een op andere dag. Je zult zien dat het ons lukt. Blijf ons volgen terwijl we belangrijke stappen zetten en oordeel daarna.”

Bekijk hier hoe het er vanbinnen en vanbuiten uit gaat zien.

Bron(nen):   CNN