5 dingen waar vrouwen mee moeten ophouden tegen elkaar

Vrouwen maken vooral elkaar het leven zuur, schrijft blogger Ashely Walz. Als vrouwen daarmee zouden ophouden zou een deel van de emancipatiestrijd al zijn gewonnen, denkt zij. 5 dingen die vrouwen beter moeten doen: 1. Stoppen met vergelijken. Vrouwen zijn constant bezig zichzelf te vergelijken met andere vrouwen. Hou er mee op! 2. Meer complimenten geven. Als vrouwen elkaars kracht versterken, in plaats van verzwakken, komen alle vrouwen verder. 3. Stoppen met roddelen over elkaar. Vrouwen zijn, veel meer dan mannen, bezig elkaar de maat te nemen. Achter elkaars rug om. 4. Hou op met elkaar te concurreren 5. Hou op elkaar het leven zuur te maken. Vrouwen zijn onderling veel onaardiger dan mannen. Die steunen elkaar, vrouwen bestrijden elkaar.

Bron(nen):   Thougtcatalog      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  Kortom: vrouwen moeten mannen worden.

 2. AT

  Emancipatie versus evolutie. Ondanks de vijf punten slaat het beschreven gedrag maar op één ding: concurrentie, de mooiste zijn en eruit springen voor mannen. Elke concurrente wordt genadeloos bejegend. Dit is evolutionair bepaald, net als dat mannen elkaar fysiek bestrijden.

  Vrouwen moeten in het algemeen dezelfde sociale status krijgen als mannen, thuis en op werk, dus emancipeer er op los. Maar bedenk goed waar het hier over gaat: voortplanting. Puur primitief en instinctief gedrag.

  Mannen zijn onderling een stuk relaxter, maar staat er een mooie vrouw in de buurt, dan slaat de sfeer snel om. Dan gaat de alpha man zich van de beta man onderscheiden en de alpha mannen gaan vervolgens onderling uitmaken wie de sterkste, stoerste, slimste of luidruchtigste is.

  Het is sinds mensenheugenis zo geweest en zal altijd blijven bestaan. Zoniet, dan gaan we serieuze evolutionaire problemen krijgen i.e. te weinig nageslacht.

 3. Kopje thee

  De mannen die ik ken roddelen evengoed, en klagen over het onoprechte, competitieve, en zo vaak oppervlakkige contact onderling. Ook bovenstaande heeft alles met onvolwassenheid te maken. Ik geef vrouwen vaak complimenten, ook wildvreemde, als ik vind dat ze een mooie jurk of lekker parfum dragen. Heb gisteren ook nog een man met z’n auto gecomplimenteerd. Leuk toch? Word ik alleen maar een glimlach rijker van.

 4. Zmirlap

  Vrouwen stoppen pas met de bovenstaande ongein bij overlijden…

Reacties niet toegestaan