’80 procent krijgt spijt van tattoo’

Philip Hofmeijer verwijdert al zeven jaar tatoeages. Hij schat dat zo'n 80 procent spijt krijgt van zijn tattoo. “Na vijf jaar ben je er wel op uitgekeken. Maar niemand zal dat op dat moment toegeven, een tatoeage is voor altijd. Daarna duurt het nog vijf jaar voordat mensen actie ondernemen.” Tatoeages worden met laser weg gehaald. De intense lichtbundel maakt de pigmentbolletjes stuk, die daarna langzaam in de bloedbaan worden opgenomen. Het is een intensief proces. Er zijn doorgaans 8 tot 12 behandelingen nodig en tussen elke sessie zit een periode van minimaal acht weken. Voor een professioneel gezette tatoeage moet je daarom rekenen op minstens twee jaar. De oppervlakte maakt niet zo veel uit. Hofmeijer: “Een kleine tatoeage kan net zo hardnekkig zijn als een grote. Het heeft meer te maken met de kleur en de hoeveelheid inkt die erin zit.” Tatoeages zijn sterk aan trends onderhevig. Hofmeijer lasert nu de eerste sterren weg. ''En ik zit volop in de tribals natuurlijk, die waren in de jaren negentig heel populair.” “Die aarsgeweien van tien jaar geleden, dat begint nu ook behoorlijk op gang te komen”, aldus Hofmeijer. “Mensen denken dat ze wat orgineels laten zetten, maar er zijn altijd trends.'' Vier op de vijf klanten van Hofmeijer is vrouw, vaak tussen de 25 en 40. “Ze hebben een keertje toen ze 17 waren poezenpootjes op hun borsten laten doen. Dat is hartstikke leuk als je 17 bent, maar na twee jaar ben je er op uitgekeken.”

Bron(nen):   Z24      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. WildersFanBoy

  Het is ook geen gezicht , al die ondergekliederde mensen, en vooral bij die jonge vrouwen is het gewoon afschuwelijk … Je valt tegenwoordig meer op, als je géén tattoo’s hebt!

 2. RHK

  Mijn advies zal altijd zijn, nooit een tattoo laten zetten. Ik knap er totaal op af als een leuke meid een tattoo blijkt te hebben. Waarom nemen ze niet gewoon van die plakplaatjes? Die kun je tenminste mooi vervangen als je er op uitgekeken bent.

 3. Hector

  Tokkiestempels zijn het.

 4. Koper

  80% spijtpecentage lijkt me wensdenken van de laserman.

 5. Burgermans

  Tatoeages zijn super-ordinair.

Reacties niet toegestaan