Amerikanen bevestigen: onderschepte gesprekken rebellen zijn authentiek

De Amerikaanse ambassade meldt op haar website dat de door de Oekraïense veiligheidsdienst onderschepte telefoongesprekken authentiek zijn. De rebellenleiders zeggen in de gesprekken dat ze een vliegtuig hebben neergehaald. Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zei gisteren al dat de pro-Russische separatisten het vliegtuig uit de lucht hebben geschoten en dat Rusland medeplichtig is, omdat het de luchtdoelraketten zou hebben geleverd. De Oekraïense president Porosjenko bevestigt: 'We hebben satellietbeelden van de plaats van waaraf is geschoten en foto's en video's van een raketafweersysteem die van wapentransporten uit Rusland getuigen''. In een verklaring op de website somt de Amerikaanse ambassade de bewijslast tegen Rusland en de separatisten op. Het belangrijkste nieuwe element is de zo gezegde authenticiteit van de onderschepte telefoongesprekken. 'Het vrijgegeven audio-bestand is vergeleken met andere opnames van bekende separatisten. De gesprekken zijn authentiek.' De conversaties tussen de rebellen zouden hebben plaatsgevonden vlak na het neerstorten van vlucht MH17.

Bron(nen):   AD      

80 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Floris Maaskant

  Wij van WC-eend adviseren WC-eend.

  • Kopje thee

   If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck

   (in antwoord op Floris Maaskant)
   • Floris Maaskant

    Als ik een Duck na wil doen kwaak ik ook, mij zal je dan geen Koekoek horen roepen.

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Kopje thee

     Ha, daar istie weer, de geliefde pose van complotdenkers, ufologen en preppers: zie mij eens onafhankelijk denkend en verstandig kritisch boven de massa uittorenen’.

     (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Ha daar istie weer de geliefde term om elk gesprek dood te slaan: ‘complot-denkers’… haal er ook nog UFO’s bij wel ja! Waarom de tweede wereldoorlog niet aangehaald? Zwakte bod in argumentatie. Er is gewoon nog niks bewezen, punt! En met deze fog of war wordt er ook niks meer bewezen ook. Ik snap wel dat het allemaal heel aannemelijk klinkt maar dat zegt niks.

      (in antwoord op Kopje thee)
 2. Burgermans

  Alle tekenen wijzen er op dat de Russische huurlingen inderdaad de schuldigen zijn, alleen samenzweringstheoretici en Russische criminelen beweren nog anders.

 3. Prikker

  Ik heb die website van de Amerikaanse ambassade in Kiev gezien, en daar staat helemaal niets meer op dan dit artikel aanhaalt. Dus alléén verdachtmakingen zonder bewijsmateriaal.
  Let wel, dan kan ‘t nog steeds wel waar zijn, maar eerst bewijsmateriaal laten verifiëren door onafhankelijke (dus niet Amerikaanse) autoriteiten.

  • Floris Maaskant

   Zelfs al is het allemaal waar, als je met twee straaljagers onder een verkeersvliegtuig gaat vliegen op tien kilometer hoogte, veroorzaak je een luchtdoel-aanval van de tegenpartij, dat zal vrijwel niet meer aan te tonen zijn, dus dit wordt een kansloze blame-game waarin iedereen elkaar de schuld kan geven.

   De vraag is of het belangrijk is. Het grotere gebeuren is dat de VS als empire aan het uiteenvallen is en dat er andere spelers het over gaan nemen. Het is nu belangrijk de VS los te laten en zelf met zo weinig mogelijk kleerscheuren in de nieuwe machtsbalans een goede plek te vinden.

   (in antwoord op Prikker)
   • Burgermans

    Poetin’s jongens hebben de MH17 neergeschoten, niet de Amerikanen. Poetin heeft dronken Russische huurlingen luchtdoelraketten gegeven, niet de Amerikanen. Poetin heeft is de Oekraïne binnengevallen, niet de Amerikanen.

    Hoe haal je je het in het hoofd om de VS de schuld te geven van deze misdaad?

    (in antwoord op Floris Maaskant)
    • Kopje thee

     Maak dat Floris Maaskant wijs. De Amerikanen hebben het áltijd gedaan.
     Natuurlijk hebben de Amerikanen en de regering in Kiev hier baat bij. Dat ontkent niemand. Wat mij stoort is die rare reflex om het dan maar niet meer over de daders te hebben, maar terug te schakelen naar hun oude kop van jut. Net als dat niemand het in Srebrenica meer heeft over de Bosnische Serviërs, maar iedereen over die verderfelijke Nederlanders. Sommigen hier zouden nog Mugabe, Kim Yung Un en Karimov verdedigen om hun anti-amerikanisme kracht bij te zetten.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Floris Maaskant

      Leg mij uit hoe je voor een land kan zijn dat willens en wetens bezig is de 3e wereldoorlog te veroorzaken? Welk belang hebben wij daar bij? Is jouw een plekje in een atoombunker belooft? Veel plezier de rest van je leven onder de grond.

      En ga me niet vertellen dat dit niet zo is, de US heeft zijn nuclaire strategie al een tijdje geupdate van proliferatie naar het concept van een winable-nuclair-excainge. Dat is net zo openbaar als de investeringen van TEFD.

      (in antwoord op Kopje thee)
     • Calhoun84

      Clinton is de antichrist en wordt de volgende president van de Verenigde Staten, ISIS is ook door de VS opgericht en werken samen. Staat allemaal op niburu.co dus je kon wel eens gelijk hebben 🙂

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Ik kom nooit op iBuru, de update van proliferatie naar het winable-nuclair-excainge kan je gewoon op US Goverment sites lezen, is officieel beleid namelijk.

      (in antwoord op Calhoun84)
    • Floris Maaskant

     De VS hebben via The Endownment for Democracy en allerlei andere obscure clubs ongeveer 5 miljard Dollar geïnvesteerd de voorbije jaren om de Ukraine te ontwrichten en in het NAVO/EU kamp te trekken! Putin heeft slechts zijn belangen en voortuin verdedigd en terrecht.

     Putin heeft alleen de Krim terug genomen, daar wonen vrijwel alleen Russen en was bij het uiteenvallen van de Soviet Unie per ongeluk aan Ukraine toegevallen. Putin bewapend Russen die zich verdedigen tegen Ukraine en daar van oudsher wonen.

     Het is dus begonnen met de VS die daar voor veel geld onrust is gaan stoken en dat is dus een al langlopend traject. Je bent niet geïnformeerd.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Zover ik weet hebben de Oekraïense burgers zelf hun corrupte president de laan uit gestuurd en aansluiting bij Europa gezocht.
      Rusland is een soeverein land binnengevallen en heeft wederrechtelijk land geannexeerd: een internationale oorlogsmisdaad tegen alle diplomatieke overeenkomsten in die ooit zijn getekend. De kwade genius is niet Amerika maar de maffiacratie van Rusland.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Kopje thee

      Je trekt dingen nogal uit het lood, hier en daar. De Krim is niet bij ‘t uiteenvallen van de SU aan Oekraine toegevallen, maar als gekke geste van Chroesjtsjov in de jaren vijftig (republiek Oekr.) maar goed, belangrijker is dat het westen Poetin z’n gang heeft laten gaan op de Krim, dus wat is je probleem hier? Net als ze Poetin z’n gang hebben laten gaan met z’n provocaties aan de Georgische grens. Wat je schrijft over de Endownment for Democracy wordt ook nergens ontkend, dat gebeurt tamelijk openlijk, namelijk. Leve de vrije pers in ‘t westen. Waar Burgermans zich volgens mij aan stoort, is dat je de directe schuld van dit ongeluk de VS in de schoenen schuift, je bedienend van wat insinuaties en omzwervingen. Prima als je vraagtekens zet bij het opereren van bv de Endownment maar volgens mij ben je slecht op de hoogte van de ontwikkelingen binnen ‘t Kremlin en de voormalige SU grenzen (is ook moeilijk, veel moeilijker dan anti-amerikaanse blogjes afstruinen) en wring je je in allerlei bochten om ‘n heel fout zootje carte blanche te geven in deze verschrikkelijke ramp.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Ik trek niks uit het lood, jij bent een goedprater, van wat inmidels is verworden tot een ‘Evil Emire’; de VS tegenwoordig!

      Funding van TEFD gebeurd zeker openlijk, maar het is niks meer en niks minder dan rotzooi schoppen in de voortuin van de Russen, en zie dan hier het resultaat, dan kan je wel je handen er af trekken en zeggen hé wir haben het nightst gewust, maar zo werkt het natuurlijk niet. En ik ben niet de enige die dat snapt.

      Waar Borrelmans zich verder aan stoort boeit me verder niet. Het is niet anti Amerikaans het is anti NWO, Amerikanen worden ook slechts meegesleept in de belangen van bankiers, ik heb medelijden met ze. Als een land meer aan wapens, oorlog, en beïnvloeding uitgeeft dan alle andere landen samen kan je ook niet veel anders verwachten. Het is niet wat een land zegt, het is wat het doet. Sinds internet kunnen we dat allemaal weten en zijn we gelukkig niet meer afhankelijk van de officiële propaganda kanalen, de belangrijkste reden waarom mensen massaal zogenaamde journalisten de rug toe keren.

      En ik ben zeer goed op de hoogte van wat er speelt op de grenzen van de voormalige SU. Mijn bedrijf doet er zaken, ik kom er zelf veel en spreek daar de mensen.

      (in antwoord op Kopje thee)
 4. marianne martens

  Een website deelnemer heeft deze website reeds op WEL vermeld.
  http://925.nl/archief/2014/07/
  Hierin wordt o.a. vermeld dat via de Zuidas, een Russisch Wapen-conglmeraat deze raket heeft geleverd. Bekend is dat Nederland een van de grootste wapenleveranciers is in de wereld.De economie van de Westerse Wereld is verweven met oorlog, uitbuiting, vrede en de vreugde- of treurdansen op de Beurzen. Waar zijn de “schone” handen zoals in de film De kameel huilt ?

  • Kopje thee

   Ja dus? Rostec zit met ‘n brievenbus op de Zuidas. Zoals de halve wereld met n brievenbus op de Zuidas belastingen ontduikt. Klote, maar NL heeft de trekker niet overgehaald. ‘De economie van de Westerse Wereld’ evenmin. Andere discussie, dus.

   Waarom die moeite om het westen weer het boetekleed aan te trekken, waarom dat calvinistische, pseudo meelevende superioriteitsdenken inschakelen om de echte daders te verschonen want vergeef-hen-ze-weten-niet-wat-ze-doen? Deze reflex intrigeert me in de Nederlanders. Men denkt er ten onrechte sympathie mee af te dwingen bij ‘de ander’. Of zoiets. Het werkt niet.

   Ik hoef een van de drank opgeblazen vechtersbaas die een knuffelbeertje ophoudt in een massagraf alsof het een jachttrofee is, niet te verdedigen. Het Nederlandse ‘weg-met-ons’ is mij vreemd door een half leven in het buitenland (ten oosten van het rampgebied, trouwens.) Laten we hopen dat het contact met types als Strelkov ons bespaard blijft, want die hebben echt 0,0 boodschap aan deze cultuur-relativistische “nuance”.

   En na deze bijdrage laat ik Wel.nl maar een tijdje voor gezien… beetje tijdrovend… hoewel het gezellig theedrinken met je was, Marianne 😉

   (in antwoord op marianne martens)
   • Floris Maaskant

    Het omhoog houden van het knuffel beertje was zeker niet als jacht-troffee, maar juist uit medelijden met wat er gebeurt was met een klein kind en haar knuffel, waarschijnlijk was de man ook gewoon een pappa. Als je het ongeknipte fimpje bekijkt kun je dat ook zien, vast nog her en der op internet. Al is het inderdaad in veel media als jacht-troffee-foto weer gegeven waar onder in de ophitskrant van Nederland de Telegraaf.

    (in antwoord op Kopje thee)
   • marianne martens

    nee, zeker niet verschonen, alle werelddelen zitten wel aan elkaar geklonterd. Oplossingen? Kopje thee,ieder keer bij je Avater dacht: ” Mooi hoor”. Geniet van nieuwe en mooie dingen.

    (in antwoord op Kopje thee)
   • reageermeneer

    Zeker niet als een jachttrofee https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xLdRBaL4-wU#t=63

    (in antwoord op Kopje thee)
 5. reageermeneer

  Volkskrant:

  Het Russische ministerie van Defensie heeft ‘geen enkele raket gedetecteerd’ in de buurt van de vliegroute van de Maleisische rampboeing, aldus een vandaag uitgegeven verklaring.

  Het departement heeft de Verenigde Staten gevraagd om satellietbeelden te delen, ‘als zij die hebben’.

  Wel signaleerde het Russische leger op de dag van de vliegramp een Oekraïense straaljager naar de vlieghoogte van het vliegtuig van Malaysia Airlines klimmen en de straaljager naderde volgens Moskou het vliegtuig tot op een afstand van drie tot vijf kilometer. Kiev moet volgens de Russen uitleggen waarom de straaljager het passagiersvliegtuig achtervolgde.

  Geen wapens
  Verder benadrukte het Russische ministerie van Defensie niet het Buk-luchtdoelraketsysteem geleverd te hebben waarmee vlucht MH17 mogelijk uit de lucht is geschoten, of ‘welk ander wapen dan ook’ geleverd te hebben.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3693268/2014/07/21/Rusland-geen-enkele-raket-gedecteerd-vlakbij-MH17.dhtml

  Hier nog een verhaal over straaljagers:
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/07/Spaanse-luchtverkeersleider-in-Oekrane-zag-twee-jachtvliegtuigen-bij-Boeing

  • Burgermans

   Dat zou ik ook zeggen als ik een burgervliegtuig uit de lucht had geschoten.
   Gelukkig hebben we de videobeelden van de BUK nog die door Donesk rijdt.

   (in antwoord op reageermeneer)
   • Floris Maaskant

    Hou toch op man, het is toch zo klaar als een klontje, wat hebben de Russen of pro-russische-rebelen hier nu mee te winnen? Voordeel; nul. Nadeel; veel.

    Dit ruikt veel strerker naar een Ukrainse-fals-flag dan naar een per ongeluk afgeschoten raket van Russische zijde. Voordeel; veel. Nadeel; klein risico van ontdekking.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     *aluhoedje op*
     Ja natuurlijk, Floris, een false flag operation. Heel logisch.
     *aluhoedje af*

     (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Nee hé, is nog nooit gebeurd in de wereldgeschiedenis, dus waarom nu wel.

      (in antwoord op Burgermans)
    • Calhoun84

     Wat ze er mee te winnen hebben? Niets, zou het niet zo kunnen zijn dat ze gewoon een domme fout hebben gemaakt? Daar wijst alles namelijk ook naar.

     (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Dat kan zeker, maar dan is het geen slechte opzet maar gewoon een ongeluk in tegenstelling tot een opdracht van Putin die door sommige gesuggereerd wordt. Dat was mijn eerste commentaar op deze site.

      (in antwoord op Calhoun84)
    • Burgermans

     De Russen zijn duidelijk bezig geweest om bewijsstukken te verbergen om hun blunder onder het tapijt te vegen.

     (in antwoord op Floris Maaskant)
     • reageermeneer

      Het is in uw geval niet: Onschuldig tot tegendeel is bewezen maar: Schuldig tenzij tegendeel is bewezen. Of krijgt Rusland zelfs daar de kans niet meer op?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Floris Maaskant

      Die gast is onverbeterlijk. Het kan best hoor dat er een foutje gemaakt is, daar doe ik helemaal niet moeilijk over en dan nog is het een door de VS veroorzaakte brandhaard; maar die burgertgast geloof dat ze het expres gedaan hebben. Haha, zonder enig voordeel. Maar om nu zo maar te zeggen dat er geen fals-flag kan zijn… wat weet hij nou! Onwaarschijnlijk wat heb je dan een oogkleppen vastgeschroeft zitten zeg…

      (in antwoord op reageermeneer)
     • Burgermans

      Koekoek!

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Hai Artis!

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Naar aanleiding van de ridicule Russische berichtgeving rondom de Oekraïne de laatste maanden heb ik weinig tot geen vertrouwen meer in de Russische onschuld. Tot een jaar geleden had ik nog wel enige bewondering voor Poetin maar hij is het Noorden helemaal kwijt.

      (in antwoord op reageermeneer)
   • reageermeneer

    U klinkt vooringenomen.

    Feiten verzamelen.
    Hoor & wederhoor.
    Conclusie trekken.

    Onderschepte telefoongesprekken zijn authentiek, prima geef de metadata maar vrij van dat gesprek waar plaats, tijd, datum etc. in vermeld zijn.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Floris Maaskant

     Van de video die door Kiev gemaakt is van die telefoongesprekken is aangetoond via de metadata dat hij een dag voor de crash is aangemaakt. Dan kan het bijna niet anders meer dan dat de metadata van de telefoongesprekken zelf nog ouder zijn. O wacht er zijn dan natuurlijk helemaal geen telefoon gesprekken, dat is gewoon via een microfoon ingesproken… hmmmm!

     (in antwoord op reageermeneer)
     • reageermeneer

      Kijk aan, die gesprekken zijn dus niet authentiek. Ben benieuwd hoe de VS de bewijslast aantoont. Of trommelen ze daar Colin Powel weer voor op?

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Het zal wel weer zo iets worden, zou leuk zijn als ze tenminste één keer goed genaild worden als ze een fals-flag doen, bijvoorbeeld als de Russen echt goede satelliet beelden hebben en het risico nemen die vrij te geven, maar het zal wel weer niet.

      (in antwoord op reageermeneer)
    • Burgermans

     Ik heb er geen enkele twijfel over dat de bewijzen tegen Poetin zullen sluiten. Maar je hebt gelijk: we moeten wachten op de feiten.

     (in antwoord op reageermeneer)
     • reageermeneer

      En toch twijfelt u niet, zelfs zonder hard bewijs. De heren van de Puttense moordzaak kunnen hierover meepraten.

      Ik wacht nog even met vingerwijzen.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dit is dan ook een opinieforum, geen rechtbank. Tot nu toe wijzen alle getuigenissen in de richting van de Russische huurlingen als verantwoordelijken voor de aanslag.

      (in antwoord op reageermeneer)
     • Floris Maaskant

      Een OM brengt een dergelijke zaak in huidige vorm niet eens op wegens gebrek aan bewijs.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      U heeft ervaring?

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Nee, dat is logica.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Eerder gewoon een mening.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Nee hoor met vage verhalen en aannames kom je niet ver in een rechtbank.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dat het slechts vage verhalen en aanwijzingen betreft is jouw mening, geen vaststaand feit.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Wat vast staat is dat er een vliegtuig naar beneden gedonderd is, dat is het enige feit, geen mening, de rest is speculatie. Meneer de rechter “we hebben een lijk, we denken dat Beugelmans het gedaan heeft want mensen zeggen dat, dank u”

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Maar wat als er elf getuigen zijn die precies hetzelfde zeggen?

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • me_clair_you_tarzan

      er zijn vele getuigen die zeggen straaljagers gezien te hebben, dat is ook bevestigd door vliegverkeersleiders!

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Die getuigen bestaan alleen op RussiaToday, de meest leugenachtige nieuwszender ter wereld.

      (in antwoord op me_clair_you_tarzan)
     • me_clair_you_tarzan

      er zijn net zo goed veel getuigenissen tegen de ukraine. alleen die lees je niet hier in de media, het valt me mee dat het bericht van die straaljager er nu wel door heen is gekomen op de volkskrant. was waarschijnlijk niet meer te ontkennen.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Slechts ongeloofwaardige agitprop van RussiaToday, door iedereen gezien als de meest leugenachtige nieuwszender ter wereld.

      (in antwoord op me_clair_you_tarzan)
     • me_clair_you_tarzan

      nee ik heb het de eerste dag al gelezen op het forum van de internationale luchtverkeersleiders is geen onzin hoor! en er was een video van op een gewone channel, weet niet meer welke kijk nooit naar ruslandia.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De video’s van de BUK-installatie zijn toch een stuk overtuigender.

      (in antwoord op me_clair_you_tarzan)
     • Floris Maaskant

      Begrijpelijk, jij kent die wegen daar en weet precies dat dat van en naar de plek is, waar de raket vandaan kwam en niet van de andere kant van het land. Alwetende gap als jij bent zie je ook het verschil tussen Russen, Pro-Russen en Ukraiers!

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Een rijdende BUK-kan ik wel herkennen. En alleen de Russen kunnen zulke dingen leveren.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • me_clair_you_tarzan

      nee, floor heeft gelijk, ze hebben ze allemaal daar, de ukrainers hebben ze zelfs recentelijk nog geupdate, wij zien het verschil niet tussen de beschildering van een rus of een ukrainer, kijk maar op military forum, meestal zien de russische er alleen beter uit want de ukrainers hebben niet zo veel geld voor onderhoud.

      ik begrijp alleen niet waarom de amerikanen net doen of de ukrainers ze niet hebben, je kan dat zo zien op military forum en andere sites. een beetje stom en doorzichtig.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Een BUK die van Donesk naar Rusland rijdt is vast niet van de Oekraïne. Vergeet niet dat de Russische huurlingen al eerder twee andere vliegtuigen hebben neergeschoten.

      (in antwoord op me_clair_you_tarzan)
     • reageermeneer

      Ben benieuwd naar de video die jij hebt gezien en zulke verstrekkende conclusies uit trekt.

      (in antwoord op Burgermans)
     • me_clair_you_tarzan

      maar brugmans hoe kan je dat nu weten, dat kan je toch niet zo maar aannemen? het neerschieten van die andere vliegtuigen was hun vijand het verkeersvliegtuig niet. ik vind dat je dingen niet zo op een hoop mag gooien, dat is appels met peren vergelijken.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De Russische huurlingen hadden de middelen, de gelegenheid en het motief. Ik geloof er heilig in dat hun schuld zal worden bewezen.
      Dit past ook precies in de strategie van Poetin van de laatste maanden.

      (in antwoord op me_clair_you_tarzan)
     • Floris Maaskant

      Clair, laat maar kletsen, nu is alleen zijn heilige geloof al genoeg om president Putin door het slijk te halen, hij denkt dat hij een soort Cesar is die slechts met zijn duim beslist (alleen dan wel eentje uit Artis).

      Iedereen had hier een motief behalve de Russen en de pro-Russen, het werkt hen slechts tegen. Tenzij ze met bewijzen kunnen komen dat dit een fals-flag was. Voor de VS en de Ukrainers is het bespelen van de publieke opinie al een motief en dat lijkt aardig te lukken.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Waarom proberen de Russen dan bewijsmateriaal te verbergen als ze niets te verbergen hebben?
      Het is bovendien een aantoonbaar feit dat Poetin al maanden bezig is met black ops in de Oekraïne. Een BUK-installatie zoals de huurlingen hebben kunnen ze alleen met toestemming van Poetin hebben gekregen.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • me_clair_you_tarzan

      de medewerkers van de ovse en de nederlandse bergers zeggen dat het allemaal heel netjes gaat… alleen david cameron en oorlogshitsers als mccaine zeggen dat er bewijsmatriaal verduisterd wordt, maar zij zijn notabene helemaal niet op de locatie geweest. ik vind het echt heel erg allemaal hoe er naar rusland wordt gewezen terwijl er nog helemaal geen bewijs is. het is gewoon een oorlogsgebied waar je geen normaal onderzoek moet verwachten te kunnen doen ala het neergestorte turkse vliegtuig bij schiphol.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Er zijn gewoon videobeelden van Russische huurlingen die met de zwarte doos rondlopen. Werkelijk alle aanwijzingen gaan in de richting van de Russische huurlingen als de daders.

      (in antwoord op me_clair_you_tarzan)
     • Floris Maaskant

      Wie had ze anders moeten vinden, ze lagen op hun terrein!

      Ja en? Die hadden ze meteen naar Obama moeten gooien?

      Ze vinden hem, stellen hem zeker tot een officieel overdrachtsmoment en misschien zullen ze hem laten onderzoeken in Moskou.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Floris Maaskant

      Ze hebben sowieso één BUK buit gemaakt op de Ukrainers, zoek het op, staat op allerlei nieuws websites. Dat betekend niet alleen dat de pro-russen er minstens één hebben, maar dat de ukrainers ze ook hebben, hoe hadden de pro-russen het anders buit kunnen maken? Het hoeft dus niet eens via Putin te zijn… die aannames van jouw… pfffff! Geen enkel aantoonbaar feit dus!

      Ik weet niet hoe vaak het nu nog tegen je gezegd moet worden iedereen in dit schimmenspel heeft BUK’s.

      Hé Artis, ik dacht dat je niet in black-ops geloofde maar als je ze aan Putin kan toeschrijven wel? Ik dacht dat je dan allemaal vogel geluiden ging maken? Doe nog eens?!!

      (in antwoord op Burgermans)
     • me_clair_you_tarzan

      ja dat lijkt mij ook, rusland was net deel geworden van de brics en wordt nu misschien nog meer geboycot, dat zou voor hun heel erg kunnen zijn. volgens mij heeft rusland hier echt geen voordeel bij alleen maar nadelen. terwijl ukraine internationale inmenging juist heel goed kan gebruiken. ik denk dat je gelijk hebt dit kan alleen maar een operatie onder valse vlag zijn geweest of een ongeluk. we moeten goed opletten de komende tijd dat ons niet iets wijs gemaakt wordt dat niet waar is!!!!!!

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • reageermeneer

      U bedoelt deze? https://www.youtube.com/watch?v=MduT109qfP0

      (in antwoord op Burgermans)
 6. Point

  Ja, die Amerikanen die weten toch alles. Misschien hebben de separatisten die massa vernietigingswapens wel, die ze in Irak niet gevonden hebben. Waren de Amerikanen ook 2000% zeker van dat ze er waren daar In Irak. Wie herinnert zich die prachtige presentatie hierover niet bij de UNO, totaal verzonnen door de president va de USA. En nu weer een raket in de Oekraïne. Wie gelooft de Amerikanen nog? En waar bemoeien zich ze eigenlijk mee? Yankee go home!

  • Burgermans

   Dus omdat Bush een boef was is Poetin een held? LOL

   (in antwoord op Point)
   • Point

    Sorry, ik snap iets niet. Bush een boef? Die was toch President van de USA?

    (in antwoord op Burgermans)
    • Floris Maaskant

     Ha ha! Je zou bijna zeggen dat Burgertje op een social-media beinvloedingsafdeling van het Statedepartment zit, maar laat ik dat maar niet zeggen straks vind hij mij een alluhoedje en dat vind ik zo erg!

     (in antwoord op Point)
 7. Paulraw

  Ach de VS ,onschuldig als het lam:
  Bush sr,zeer fijn besnaard verleende ook alle medewerking toen
  de VS in hetzelfde schuitje zat als de seperatisten:

  The American president George Bush said “I will never apologize for the
  United States — I don’t care what the facts are… I’m not an
  apologize-for-Americ a kind of guy.” – George Bush, Aug 2 1988.
  Na het neerschieten van de Iraanse airbus in 1988

  Waar is nu het gebral van de oorlogszuchtigen?:

  ´Hoofdonderzoeker van het forensisch team, Peter van Vliet, zegt dat
  hij onder de indruk is van de manier waarop de Oekraïners de lichamen
  van de slachtoffers hebben geborgen. Ze deden een ‘hell of a job’, zegt hij.

  In eerdere berichtgevingen werd juist het beroven van lichamen en
  onredelijke gedrag van Oekraïners benadrukt. Premier Mark Rutte (VVD)
  noemde zaterdag het ‘rotzooien’ op de rampplek ‘ronduit walgelijk’.´
  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2014/7/Forensisch-experts-onder-de-indruk-van-bergingswerk-separatisten-1563891W/

  ´De gekoelde trein met de stoffelijke resten van de slachtoffers van
  vlucht MH17 is vertrokken uit Torez. De zwarte dozen zullen worden
  overgedragen aan een onderzoeksteam van Malaysia Airlines.´
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2014/7/Trein-met-doden-vertrokken-zwarte-dozen-naar-Malaysia-Airlines-1564065W/

  • Point

   Over onredelijk gedrag gesproken. Onze NL verslaggeefster van EenVandaag wroet ook in de resten op de rampplek om uit een dagboek voor te lezen en ze zenden het nog uit ook.

   Hé Mark R. wordt even heel boos op de Nederlandse TV

   NL TV: lijkenpikkers!

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    Die publieke omroep ….
    Moet verder weinig van de commerciëlen hebben,maar RTL Nieuws steekt ook met dit onderwerp er weer ver bovenuit.NOS journaal kijk ik ook nooit meer naar.
    Onafhankelijkheid onmogelijk als je volledig aan het staatsinfuus ligt.

    (in antwoord op Point)
 8. Paulraw

  Ach onze Oekraiense vrinden verlenen ook weer alle medewerking:

  Aanval op Donetsk. EU vriend Oekraïne houdt trein tegen.

  http://joostniemoller.nl/2014/07/aanval-op-donetst-eu-vriend-oekraine-houdt-trein-tegen/

 9. reageermeneer

  Authentieke gesprekken opgenomen een dag voor de ramp?

  https://www.youtube.com/watch?v=RMgIpC-bCfQ#t=200

Reacties niet toegestaan