DSK wordt verhoord over hoertjes in Lille

Hij ontkent bij hoog en bij laag er iets mee van doen te hebben (net als met dat kamermeisje, en net als met Banon), maar de politie denkt er anders over: DSK heeft iets te maken met het wijd vertakt prostitutienetwerk met een hotel in Lille als spil.
Strauss-Kahn zegt dat hij wordt 'gelyncht' door de media. 'Deze ongezonde, sensatiebeluste toestand, die een politieke ondertoon heeft, mag niet voortduren,' zeggen raadslieden van de voormalig chef van het IMF.
DSK had geëist gehoord te worden. Maar daarom wordt hij niet opgeroepen. Justitie wil dat zelf.
Strauss-Kahn zegt dat hij zich niet voor de media wil verantwoorden, maar voor de onderzoekers. De zaak draait om orgieën met prostituees die werden georganiseerd vanuit luxehotels in Lille.
Een van de verdachten is de Franse zakenman Fabrice Paszkowski. Hij zou door DSK herhaaldelijk zijn benaderd voor seksfeesten in verscheidene steden in de wereld.
Ter herinnering: noch de verkrachting van Banon (verjaard), noch de zaak van het kamermeisje (ze deed het volgens DSK vrijwillig) hielden stand. Maar in beide gevallen had DSK wel lijfelijk contact, wat hij aanvankelijk tegensprak.

Bron(nen):   Le Journal de Dimache