Inbreken was nog nooit zo eenvoudig dankzij een App

De App is goed bedoeld: met KeyMe kan je een foto maken van je sleutel op je smartphone. De software van de app zorgt er dan voor dat je heel eenvoudig online sleutels kan nabestellen. Maar dat is natuurlijk niet de enige manier waarop je de app kunt gebruiken. Je kunt er ook de sleutels van je buren mee nabestellen, als de buurman zijn sleutels even onbeheerd op tafel laat liggen en je 20 seconden alleen laat. Of de parking valet, die je auto voor je parkeert bij een restaurant, kan je sleutels namaken en op bezoek komen als je weer een avondje uit bent. Kortom, dankzij KeyMe wordt het verstandig om niemand meer je sleutels toe te vertrouwen

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Geweldig dit soort dingen! Het laat mooi zien hoe slecht de gemiddelde burger in staat is om de consequenties te overzien van het toegankelijk maken van informatie.

  De gemiddelde burger ziet vooral de succes-scenario’s (makkelijk sleutels nabestellen) maar hij/zij realiseert zich niet dat binnen elk systeem er veel meer faal-scenario’s bestaan (makkelijk inbreken) dan succes-scenario’s.

 2. John_Rambo

  1) Je moet je registreren, en je vingerafdruk wordt geregistreerd.
  2) Je moet de sleutel van de ring halen, en aan beide kanten fotograferen vanaf 4 inch.
  3) Je hebt een creditcard nodig.
  4) Veiligheidssleutels kopiëren ze niet (Die met die putjes onder andere).
  5) Amerikaanse sleutels en sloten zijn doorgaans van mindere kwaliteit. Daarvoor heb heb alleen een foto nodig. Dat zou bij veel Europese sleutels niet lukken.

  Kortom: dit is een Bullshit-verhaal.

  • harrr

   1: Fingerprint kan (waarschijnlijk al wel) gejat worden
   2: Dat kan prima als iemand ff naar het toilet is.
   3: Handel in creditcards floreert.
   4: Dat kan nu ook al niet dus geen issue
   5: nvt

   Ergo:
   Zeker wel plausibel.

   (in antwoord op John_Rambo)
   • John_Rambo

    En sleutels waarvoor je een kaart voor nodig hebt, daarbij lukt het ook niet. Zo’n kaart is vaak nodig om de machine aan te sturen die de sleutel maakt. Verder zijn er zeker sleutels die niet na te maken zijn. Maar dan moet je wel kwaliteit kopen, en niet bij de Aldi.

    (in antwoord op harrr)

Reacties niet toegestaan