Het dagelijkse politiewerk lijdt onder het onderzoek naar de MH17-vliegramp

Het dagelijkse politiewerk lijdt onder het onderzoek naar de MH17-vliegramp. Reguliere forensische onderzoeken, bij bijvoorbeeld inbraken en overvallen, lopen forse vertraging op. Dat schrijft het Brabants Dagblad op basis van eigen onderzoek. In totaal werken zo’n 840 Nederlandse agenten mee aan het onderzoek naar de ramp. „Dat is een ongekend hoog aantal”, zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van politiebond ACP, tegen de krant. „Natuurlijk blijft dat niet zonder gevolgen voor al het andere politiewerk.”
 „Als de korpsleiding zegt dat de grote inzet voor de ramp niet ten koste gaat van het overige politiewerk, is dat gewoon onzin”, stelt voorzitter Han Busker van de Nederlandse Politiebond (NPB). Naast forensische rechercheurs werken honderden familierechercheurs en ondersteunende politiemedewerkers aan het MH17-onderzoek. Zo’n 750 agenten werken vanuit Nederland, 90 agenten doen onderzoek in Oekraïne.
 

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Floris Maaskant

    Het goede nieuws is dat we nu onze excuses aan kunnen bieden aan president Putin: http://ommekeer-nederland.nl/brief-met-excuses-aan-president-putin/

Reacties niet toegestaan