Door ouders ontvoerd doodziek kind misschien in Spanje

Donderdagmiddag verliet de 5-jarige Ashya King, die aan een hersentumor lijdt, samen met zijn ouders het ziekenhuis in het Engelse Southampton. Dat was toegestaan, maar dit keer brachten de ouders het kind niet terug naar het ziekenhuis. Een paar uur later werd hij voor het laatst gezien op een veerboot naar Frankrijk. Hij zou de overtocht naar Cherbourg samen met zijn 6 broertjes en zusjes gemaakt hebben. Het ziekenhuis sloeg ’s avonds pas alarm. De Britse en Franse politie zijn sinds die tijd wanhopig op zoek naar de doodzieke jongen en Interpol verspreidde een opsporingsbericht over de 190 lidstaten van de organisatie. De jongen heeft dringend medische zorg nodig. Hij krijgt sondevoeding en de batterijen van het voedingsapparaat zijn intussen waarschijnlijk leeg. Het is niet bekend of de ouders reservebatterijen hebben of dat ze weten hoe ze de batterijen kunnen opladen. Vandaag meldde de Britse politie dat er aanwijzingen zijn dat het gezin zich in Zuid-Spanje, in de buurt van Marbella, bevindt. Over de motieven van de ouders is niets bekend. De ouders zijn Jehova’s getuigen, maar het is niet duidelijk of dat er iets mee te maken heeft. update

Bron(nen):   The Independent      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Chemical Dude

  “Over de motieven van de ouders is niets bekend. De ouders zijn Jehova’s getuigen, maar het is niet duidelijk of dat er iets mee te maken heeft.”
  Religekkies,das duidelijk.
  Het zou hen verboden moeten worden om te kweken.

  • Apekool

   Liefhebbende ouders die hun familie nog 1 keer een gezamenlijke leuke vakantie willen bezorgen? Mag natuurlijk niet, want de overheid weet veel beter wat goed voor je is.

   Laten we even afwachten wat het echte verhaal is voordat vooroordelen veroordelen wordt.

   (in antwoord op Chemical Dude)
   • Chemical Dude

    ZONDER artsen in te lichten, ZONDER batt voor de sondevoeding, …

    (in antwoord op Apekool)
 2. André Somers

  Raar verhaal. Hoezo was het “toegestaan” aan de ouders om *hun* kind mee te nemen? En hoezo zijn zij nu ineens ontvoerders omdat het ziekenhuis van mening is dat het kind niet weg *mocht*? Hoezo? Waren de ouders uit hun ouderlijke macht ontzet ofzo?

  • Chemical Dude

   Welke woorden snap je niet : “doodzieke jongen, dringend medische zorg nodig. Hij krijgt sondevoeding en de batterijen van het voedingsapparaat zijn intussen waarschijnlijk leeg.”

   (in antwoord op André Somers)
   • André Somers

    Dat maakt het nog geen ontvoering, noch maakt dat dat het ziekenhuis in een positie is om een vertrek te verbieden of ouders uit de ouderlijke macht te zetten.

    (in antwoord op Chemical Dude)
    • Chemical Dude

     Klopt maar zonder bericht is de reactie, ook die van mij, normaal.
     Je kan geen risico lopen. Kind had kunnen sterven.

     (in antwoord op André Somers)

Reacties niet toegestaan