TBS-moordenaar van 15-jarig meisje vond de klinieken tof

De (zeer vermoedelijke) moordenaar van Ximena een 15-jarig meisje uit Nootdorp zat eerder in een tbs-kliniek. Stanley werd veroordeeld tot een gevangenisstraf in 2002, nadat hij dat jaar een willekeurig persoon neersteekt. 'Ik was het gepest zat,' geeft hij als reden. Hij lijdt aan Asperger en kan verschrikkelijk boos worden.
Het AD vond het online dagboel van Stanley over die tijd. Hij was een tevreden patient.  'Het was meer een soort van hotel met tralies en een betonnen muur. We hadden het vrij luxe, vind ik. Ik had daar meer dingen dan thuis', schrijft hij in 2007 over deze gevangenis.
Een paar maanden later wordt de dan 15-jarige Stanley overgeplaatst naar de jeugdpsychiatrische kliniek De Catamaran in Eindhoven. In deze jongerenkliniek zitten de delictplegers met de ingewikkeldste psychische stoornissen. Stanley schrijft over deze periode: 'Ook een mooie tijd gehad. Ik weet nog goed koninginnenach van 2005. Later dat jaar was ik ook bij het kampioensfeest van PSV...lache man om een keer mee te maken.'

„Stanley zei onlangs al dat hij iemand wilde vermoorden om te voelen hoe dat is. Hij heeft het misdrijf al voorspeld, al wisten we niet dat hij dat serieus meende”, verklaarde een vriendin van A. gisteravond tegenover De Telegraaf.

Na bijna vier jaar jeugd-tbs komt de jongen vrij, kennelijk nog niet genezen

Bron(nen):   AD