Bij de NSA is nog een klokkenluider actief

Bij de NSA is een tweede klokkenluider, die onderzoeksjournalist Glenn Greenwald van informatie voorziet. Dat onthult hij in de documentaire Citizenfour over Edward Snowden, schrijft The Guardian. Aan het eind van de documentaire vertelt Greenwald aan Snowden dat hij een tweede bron heeft. Snowden is verbaasd over de belangrijke informatie die de klokkenluider heeft. Zo wist hij aan Greenwald te vertellen dat de NSA 1,2 miljoen mensen in de gaten houdt als mogelijke bedreiging. Eerder werd er al gespeculeerd over een tweede klokkenluider, omdat sommige informatie dateert van na Snowdens vertrek. De documentaire lijkt dat te bevestigen.
De documentaire Citizenfour is geregisseerd door Laura Poitras en ging vrijdagnacht in première tijdens het New York Filmfestival.
 

Bron(nen):   The Guardian      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Die Snowden, toch. Haha. Vast goed toeven in Rusland. Haha.
  Ik lig niet wakker van die hele NSA.

  • Windows 8

   “houden een hoop terroristisch gespuis in de gaten”
   Knap dat jij dat weet. Jij hebt uiteraard inzage in en kennis van de dossiers?

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • vandehoedenderand

    Nee, inderdaad.
    Ze zijn daar druk bezig op zoek naar uw naaktplaatjes in de cloud. Echt. Vinden ze bijzonder interessant daar. Ja, nee. Daar zijn ze mee bezig.

    Want het is allemaal een complot. Dat moeten we niet vergeten natuurlijk. New World Order en Orwell en zo.

    Maar goed, volgt u Snowden maar, hoor. Geen Google. Geen Dropbox. Geen internet allicht. Doe ook die mobiele maar weg. Misschien moet u maar een ouwe bunker kopen.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     Wie controleert de controleurs?
     Hier nog ‘terroristen’ die ze bespioneerd hebben

     http://www.dailymail.co.uk/news/article-2789574/theresa-orders-police-stop-abusing-terror-laws-hack-phones-spy-journalists.html

     (in antwoord op vandehoedenderand)
     • vandehoedenderand

      Ja, beetje een geheime dienst gaan controleren… Haha. Goeie. En wie controleert dan vervolgens de controleurs die controleren? En wie controleert die controleurs dan weer? Zo kun je wel bezig blijven. Alsof er nog niet genoeg bureaucratie is. Maar ja, misschien bent u een liefhebber van ambtenaren.

      Ik ben gewoon niet zo achterdochtig en wantrouwend als u. Ik haat de overheid niet. Integendeel. En al helemaal niet in het Westen. En ik ben al helemaal niet paranoïde. Tuurlijk maken ze misslagen bij de dienst. Gebeurt overal. Mensenwerk, he. Krijg je fouten van.

      Er zijn een paar duizend Syrië-strijders in/uit Europa. Misschien moesten we die maar gewoon met rust laten.

      Zoals ik al zei. Ik lig er niet wakker van allemaal. Ik heb er tot nu toe nul komma nul last van gehad. En dat geldt blijkbaar voor een hele hoop mensen. Want sinds het uitbreken van dit ‘NSA-schandaal’ is er niets veranderd. En de meerderheid vindt het allemaal wel best, op een paar (extreem-)linkse partijtjes na.

      En da’s maar goed ook. Want…

      Ze houden daar een hoop terroristisch gespuis in de gaten.

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      ” En wie controleert dan vervolgens de controleurs die controleren?”
      De burger, zij voor wie ze werken

      (in antwoord op vandehoedenderand)
     • Windows 8

      “Ze houden daar een hoop terroristisch gespuis in de gaten.”
      Beweer jij, terwijl ik je net al één voorbeeld geef hoe ‘antiterrorisme’ maatregelen misbruikt worden om journalisten te bespioneren omwille van PARKEERTICKETS VAN EEN MINISTER !!!

      (in antwoord op vandehoedenderand)
  • Burgermans

   Dat is het probleem niet. Het probleem is dat geheime diensten alle burgers in de gaten houden en zich boven de wet wanen.

   (in antwoord op vandehoedenderand)

Reacties niet toegestaan