In San Diego (VS) is naar verluidt de eerste verslaafde aan Google Glass opgedoken. Volgens artsen lijdt de 31-jarige man aan een internetverslaving door Google Glass. De man was opgenomen in verband met een alcoholverslaving.
Tijdens de behandeling voor de alcoholverslaving constateerden de artsen dat er bij de man sprake was van ‘problematisch gebruik van Google Glass’. Het viel hen op dat de man zijn rechterhand steeds naar zijn rechter slaap bracht en met zijn wijsvinger tikte, zoals je moet doen wanneer je de Google-bril draagt en hem wilt aanzetten.
De man vertelde dat hij de bril 18 uur per dag had gedragen en extreme frustratie en irritatie voelde wanneer hij het zonder Google Glass moest doen. Ook had hij dromen waarin het leek alsof hij door lenzen keek. Volgens verslavingsexpert Dr. Andrew Doan heeft de man nu een 35 dagen durende behandeling ondergaan en vertoont hij al veel minder ontwenningsverschijnselen.
Een verslaving aan internet is in de VS nog geen officiële stoornis. Omdat experts vinden dat de verslaving goed behandeld moet worden, is er vorig jaar al wel een internetverslavingskliniek opgericht. In China begon men daar al 10 jaar geleden mee. Daar zijn dan ook duizenden tieners verslaafd aan internet.
Bron(nen): Time
“U.S. Navy’s Substance Abuse Program” en “18 uur per dag had gedragen”
Drukke job had die mens “at the Navy”
Binnenkort wordt echt alles overal en altijd opgenomen. Heerlijk. Fantastisch ook voor al die paranoïde doemdenkertjes. Die durven straks helemaal de straat niet meer op. Haha.
over een jaar zitten er chips in kranten, boeken, computers en e-readers dan kan de Hulk meteen de associatieve begrippen en hersenspinsels lezen van de individuele lezer, zijn we gevangen in een vrije wereld!!
(in antwoord op vandehoedenderand)“De Hulk”? Wat slik jij allemaal Marianne?
(in antwoord op marianne martens)Er zitten trouwens reeds lang ‘chips’ in computers en e-readers hoor. Net zoals er al even wielen onder een wagen en fiets hangen.
En van Apple tot Google tot Microsoft.
Alles wordt gelogd. In elk geval, alles wat online gebeurt.
Adobe bijvoorbeeld onlangs nog:
http://the-digital-reader.com/2014/10/06/adobe-spying-users-collecting-data-ebook-libraries/#.VDPZPb6etyb
Oh, en dan krijg je dus dit soort dingen:
http://www.techzine.nl/nieuws/39691/anonieme-router-anonabox-is-groot-succes-op-kickstarter.html
Maar ja, volledige anonimiteit op het net bestaat niet. Da’s onzin.
(in antwoord op Windows 8)Ik heb een woord voor u : PGP
(in antwoord op vandehoedenderand)daar heb je gelijk in, ik bedoelde dat we nog meer prijs gaan geven over ons aller aller innerlijk, zo veel dat we onze a- priori gedachten spinsels of anders gezegd ons onderbewuste op een flatscreen in de huiskamer wordt geprojecteerd.
(in antwoord op Windows 8)Ja, jammer dat er geen auto’s zonder wielen zijn. Leuk.
“onderbewuste op een flatscreen in de huiskamer wordt geprojecteerd.”
(in antwoord op marianne martens)Waar je dat haalt …geen idee.
18 uur per dag? Mochten ze willen bij Google, na 1 uur is die batterij echt wel deaud.
Benzine verbruik varieert naargelang rijstijl, hier geldt hetzelfde dus je statement mist het type gebruik.
(in antwoord op harrr)“there’s a tremendous difference between being connected to WiFi vs Bluetooth via a tethered smartphone.”
Okee, 1 uur is overdreven, maar gebruikservaringen geven aan dat battery life bij continu gebruik 1 uur kan zijn en bij zo goed als niets doen max 5 uur.
(in antwoord op Windows 8)Gaan we er tussen zitten, dan is het 3 uur
Conclusie is in ieder geval dat 18 uur met google glass lopen, dat dat ding van die 18 uur 15 uur een lege accu heeft.
Belangrijk hier is uw definitie van ‘continu gebruik’.
(in antwoord op harrr)